Azt eddig is lehetett sejteni, hogy egy királyi sarj gyerekkora nem úgy zajlik, mint egy átlagos emberé, de most jobban betekintést nyerhetünk az életükbe: kiderült, Károly herceg gyermekkora nem volt boldog. 

Jeremy Paxman kétrészes dokumentumfilmben mutatja be a királyi csemeték gyermekkorát, így Károly hercegét is, ami állítólag nem volt felhőtlen. A dokumentumfilmes a herceg tinédzserkorába enged bepillantást, Károlyt pedig boldogtalan hercegnek nevezi.

Károly herceg nem volt boldog gyermekForrás: AFP

Az iskolában töltött évei állítólag brutálisak és annyira kellemetlenek voltak, hogy teljesen visszavetették Károly önbizalmát – írja a The Sun. „Ez egy brutális akadémia volt, a fiúk szörnyen bántak vele” – mondták az iskoláról. A hercegnek nem voltak ott emberi kapcsolatai. Itt vált Károly önbizalomhiányos, neurotikus emberré. Később arról sem ő döntött, hogy hová megy egyetemre, de a barátait sem válogathatta meg. „A listán kellett lenned, hogy beszélhess vele” – mondta Broderick Munro-Wilson, aki szintén a Cambridge-i Egyetemen tanult.