A lakberendezésben is trend lett: így dekorálj bársonnyal

fashion week bársony lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vörös szőnyeges eseményeken, nők és férfiak outfitjében egyaránt, de a fast fashion márkák kínálatában is egyre nagyobb teret hódított az elmúlt évben a bársony. A nemes anyag ezúttal a lakberendezésben is helyet követelt magának. Most megmutatjuk, hogyan használhatod az otthonodban!

A bársony egy nagyon nemes anyag, ami rendkívül jól használható a lakberendezésben, viszont nem árt mértéket tartani belőle. Pont arra jó, hogy feldobja a lakás egy-egy sarkát, egy szobáját, hiszen különleges és figyelemfelkeltő, hát még ha színben is extrémebbet választunk. Érdemes egyébként csak egy-egy bútort vagy kiegészítőt betenni az otthonodba, és hagyni, hogy az érvényesüljön. Ha viszont tényleg így teszel, akkor az általad választott bársonydarab a lakásod fő eleme és dísze lehet.

H&M ágytakaró – 34.990 Ft (balra), Old dekor szék – 38.000 Ft (jobbra) Forrás: Life.hu

Mit válassz?

Természetesen azt neked kell látnod, hogy mi az, ami elfér a lakásban, mi az, ami anyagilag is belefér, esetleg egy kisebb kiegészítő vagy akár egy új ülőgarnitúra az étkezőbe. Mindig gondold át, hogy mik a lehetőségeid és milyen átalakításokra alkalmas az otthonod.

Íme, néhány tipp, amiben gondolkodhatsz a bársony kapcsán:

  • párna
  • ágytakaró
  • ágytámla

Tipp

Ha menne az ágyatokhoz a bársonytámla, és van egy kis affinitásod a DIY dolgokhoz, akkor saját magad is nekiállhatsz. Amire mindenképpen szükséged lesz, az egy falap, vastag vlies és egy általad választott bársonyanyag.
  • ülőpad
  • lábtartó vagy puff
  • szófa
  • fotel
  • szék

Néhány darab a hazai kínálatból

1. Butlers – 24.900 Ft, 2. H&M – 5990 Ft, 3. Ikea – 44.990 Ft, 4. Old dekor – 109.000 Ft, 5. Butopea – 129.900 Ft, 6. Kika – 21.900 Ft Forrás: Life.hu

Elképesztő luxuslak a hegyekben: itt telel a világ leggazdagabb családjahttp://www.life.hu/otthon/20190205-elkepeszto-luxuslak-a-hegyekben-itt-telel-a-rotschild-csaladja.htmlA környezetébe abszolút illeszkedő, mégis modern és mindenféle luxussal felszerelt ingatlant rejt a Mont Blanc vidéke. A síelésre és a téli, illetve nyári kikapcsolódásra is tökéletes ház a világ leggazdagabb családjának a kezében van. Irigykedünk érte. OtthonOrigo5 tipp, hogy az otthonodnak saját egyénisége legyenhttp://www.life.hu/otthon/20190129-tippek-hogy-a-lakasodnak-sajat-egyenisege-legyen.htmlAz otthon több mint az a hely, ahol álomra hajthatod a fejedet. Az otthon a család, a közös együttlétek, az ünnepi összejövetelek, a hétvégi vidám reggelik, a nyugalom, a meghitt pillanatok megtestesítője. Állandóan alakulóban van, szinte soha nincsen kész, hiszen velünk együtt változik. Ha te is szívesen alakítgatod az otthonodat, vagy csak szeretnéd még inkább a saját egyéniségedre szabni, akkor olvasd el tippjeinket! OtthonOrigoBambuszból épült villa Bali szívében: fenntarthatóság és dizájn kéz a kézbenhttp://www.life.hu/otthon/20190114-bambuszbol-epult-villa-bali-sziveben-elora-hardy-designer-almodta-meg.htmlÁlomszép és abszolút környezetbe illő bambuszház épült Bali szívében. A mesebeli építményben természetesen a legtöbb lakberendezési tárgy is bambuszból van. Ismerd meg a ház történetét! OtthonOrigoHavi 8 millióért II. Erzsébet királynő szomszédja lehetszhttp://www.life.hu/otthon/20190122-havi-8-millioert-ii-erzsebet-kiralyno-szomszedja-lehetsz.htmlSzívesen laknál egy csodás, panorámás luxusingatlanban II. Erzsébet szomszédságában? Potom 8 millió forintért most meg is teheted. OtthonOrigoIlyen a Provence ihlette vidéki stílushttp://www.life.hu/otthon/20181113-provance-ihlette-francia-videki-stilus.htmlEgy francia vidéki stílusban kialakított otthonba belépve, a világ bármely pontján is legyen, olyan, mintha Provence-ban lennénk. Annyira könnyed és lélekmelengető ez a lakberendezési stílus, hogy csak imádni lehet. OtthonOrigoVasárnapi iskolából családi ház: 200 milliót érő vidéki idillhttp://www.life.hu/otthon/20181106-vasarnapi-iskolabol-csaladi-haz-igazi-videki-idill.htmlCsodálatos brit vidéken álló rusztikus házikó került fel nem is olyan régen az ingatlanpiacra. A vidéki idill ebben az esetben igencsak drága, 200 millióért árulják az ingatlant. Eláruljuk, miért. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.