31 évesen érte el legmagasabb súlyát Angel Diaz, egészen pontosan a 184 kilót. Fiatal édesapaként végül rádöbbent, hogy nem hagyhatja el magát ennyire, hiszen látni szeretné a gyerekeit felnőni. Ahogy meghozta a döntést, máris életmódváltásba kezdett. Ismerd meg Diaz történetét!

Nem is emlékszik olyan időkre Angel Diaz, amikor normál súlyú volt. Valójában egész életében túlsúlyos volt, de amikor megnősült, és megszületett két gyermeke, és az életvitele még inkább felfordult, elérte a 184 kilót. Végül a barátai támogatásával sikerült kitörnie az egészségtelen életmódból, és alig több, mint egy év alatt lefogyott 85 kilót. De hosszú út volt eljutni idáig.

"Soha nem ittam és dohányoztam, de az étrendem kritikán aluli volt. Mindig csak azt ettem, amit megkívántam. Semmiféle tudatosság nem volt bennem. Alapvetően a pizza, a gyorséttermi fogások és a sütemények tették ki az étkezéseimet. Zöldségeket például egyáltalán nem ettem."

Angel Diaz tavaly még 184 kilós voltForrás: Instagram/angel3dot0

 A táplálkozásának köszönhetően Diaz 18 éves korára 57 kiló felesleget szedett fel, amire az egyik legjobb barátja hívta fel a figyelmét, ugyanis aggódott az egészségéért. "Tudtam, hogy baj van, hiszen egyre rosszabbul éreztem magam a bőrömben, egyre inkább nehézséget okoztak a mindennapi dolgok a súlyfelesleg miatt. Ráadásul még csak 18 voltam." Meg is született benne az elhatározás, és nagyjából fél év alatt leadta ezt az 57 kilót. Néhány hónappal később azonban ennél is többet szedett vissza. "Visszajött minden leadott kiló, és sajnos még több is. 2006-tól 2018-ig, amíg elértem a 184 kilót, többször is ingadozott a súlyom."

A legutóbbi "aha" pillanata akkor jött el, amikor egy jó barátja kör-e-mailben, a többi barátját is rátéve, rákérdezett, hogy mikor vállalja a súlycsökkentő műtétet. Először rosszulesett neki ez a váratlan szembesítés, mégis komolyan elgondolkodtatta. Ekkor már 31 éves volt, és úgy érezte, ha most nem áll meg a lejtőn, akkor a gyerekeit sem láthatja majd felnőni. Ez volt az a gondolat, ami végül meghozta a változás valódi igényét.

Angel legnagyobb motivációja a fogyásban a gyerekei voltakForrás: Instagram/angel3dot0

Mivel Diaz nagyon félt a műtéttől, úgy gondolta, hogy teljes életmódváltással próbál meg elindulni, így 2018. február 5-én bele is vágott. Először is teljesen megváltoztatta az étrendjét, főleg zöldségeket és sovány húsokat kezdett fogyasztani. Nyomon követte a kalóriabevitelét, elhagyta az összes feldolgozott élelmiszert, odafigyelt a cukorbevitelre, és italként kizárólag vizet fogyasztott. Fél év alatt 45 kilót fogyott.

Négy hónappal az étrend reformálása után egyre nagyobb intenzitással vetette bele magát a mozgásba is. Kezdetben csak nagyokat sétált, majd kocogott, hamarosan pedig egy kondibérletbe is beruházott, bár ez utóbbit komoly félelmekkel tette. "Akkor azért még mindig sok súlyfelesleg volt rajtam, féltem, hogy bámulni és kritizálni fognak. Hamar kiderült, hogy a kondibérlettel a lehető legjobb lépést tettem meg. Elképesztően hamar belelendültem, hamarosan már heti öt-hat napot is lejártam."

Diaz súlya ma 99 kiló, de szeretne még 9-et leadni. "Végső soron azonban nem az a legfőbb dolog, hogy mit mutat a mérleg, hiszen az izomtömegem jó, sokkal erősebb vagyok, mint bármikor. Nem beszélve arról, hogy az önbecsülésem és az önbizalmam is a helyére került. Az energiaszintem kiváló, és sokkal jobban tudok konventrálni a munkahelyemen. A szorongásaim is nagyrészt megszűntek, lelkileg is sokkal egészségesebb vagyok" – mondta Diaz, aki azt is elárulta, mit tanácsol kezdő életmódváltóknak: "Mindig csak az előtted álló napra koncentrálj. Nekem így sokkal könnyebb volt."

"Végső soron azonban nem az a legfőbb dolog, hogy mit mutat a mérleg, hiszen az izomtömegem jó, sokkal erősebb vagyok, mint bármikor."Forrás: Instagram/angel3dot0