A macskatartásnak megvannak a maga kötelezettségei. Míg a kutyákat naponta minimum kétszer el kell vinni sétálni, a cicáknak is vannak speciális igényeik, melyeket ha nem elégítesz ki, a bútoraid láthatják kárát.

A cicák talpacskája imádnivaló, ha épp a gazdájukat dögönyözik, de vadászó üzemmódban már nem biztos, hogy annyira élveznénk ugyanezt a tevékenységet. A visszahúzható karmok a macskákhoz tartoznak, és távolról sem olyan cuki házi kedvencek, mint ősellenségeik, a kutyák. Bár az alomhasználatra könnyedén megtaníthatók, van valami, amiről nem lehet őket leszoktatni.

A cicatulajdonosok előtt nem titok, hogy szőrgombócaik előszeretettel élesítik karmaikat a kanapén, a falon vagy épp a könyvespolcon. Ez komoly bosszúságot okozhat, amit jobb megelőzni.

A kaparófa jó szolgálatot tehet, de a legjobb egybekötni egy játszó- és alvópalotával. Hoztunk ezekre pár példát:

1. More for cats bútor – fressnapf.hu 47 249 Ft, 2. Kaparófahullám – maxipet.hu 10 290 Ft, 3. Fridolin Jute macskafa – delifarm.hu 48 600 Ft, 4. Trixie macskakaparó – zspetshop.hu 7600 Ft, 5. Hecht macska-kaparófa – megatool.hu 12 990 Ft, 6. Trixie kaparófasarok – kutyafalat.hu 2999 FtForrás: Life.hu

Fontos, hogy tapasztald ki, mit szeret a lakásban kapirgálni a cicád, és csak ezután vegyél neki valamilyen kaparófát. Légy türelmes, és foglalkozz sokat a macskáddal, hiszen unalmában bizony komoly károkat tud okozni, macskajátszóház, ide, macskajátszóház oda.