A csecsemőfotózás óriási biznisz, hiszen sokan áldoznak arra, hogy kisbabájukról profi fotók készüljenek. Ám ami még ennél is nagyobb népszerűségnek örvend, az a pici első 12 hónapjának megörökítése. Ennek oka elsősorban abban keresendő, hogy az ilyen jellegű képeket otthon, egy jobb minőségű telefonnal is el lehet készíteni. A kreativitás azonban ez esetben sem mellékes.

Érdemes esetleg valami olyan tárggyal – például plüssállattal, kisruhával – fotózni a babát, ami mellett látványos a csöppség fejlődése. Dani Leigh fotós azonban a „hónapról hónapra” fotósorozatot új szintre emelte, mely egyszerre szórakoztató és ínycsiklandó.

Dani Leigh egy éven át fotózta kisbabáját egy pizzásdobozonForrás: Dani Leigh Photography

Pizzaimádóknak és olaszoknak  

A család minden hónapban rendelt egy pizzát, melynek szeletei segítségével jelölte az édesanya a kis Lorenzo korát. Mivel Dani eldöntötte, kétszer ugyanaz az olasz „nemzeti étel” nem szerepelhet a képeken, az elmúlt egy év egyfajta gasztronómiai kísérletezésnek is tekinthető az életükben. Olyan pizzák kipróbálására sarkallta ugyanis a szülőket és a hároméves nagytesót, amiket alapesetben sosem rendeltek volna. Volt, amit inkább elfelejtenének – mint a garnélás –, de akadt, ami felkerült a rendszeresen rendelendők listájára, pl. a BBQ csirkés.

A képeket a fotós anyuka próbálta a lehető legtermészetesebben megkomponálni, így a nyitott pizzásdobozon nem kezdte el „elrendezni” a kisfiát, hagyta, hogy természetesen viselkedjen – már ha egyáltalán egy ilyen helyzetben beszélhetünk erről.

Kattints a képre, és nézd végig mind a 12 fényképet:

Forrás: Dani Leigh Photography