életmódváltás sport edzés biotechusa2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezárult a BioTechUSA által meghirdetett nyereményjáték, amelyben 2018 legnagyobb átalakulóit kerestük. Három kategóriában – fogyás, izomtömeg-növelés, sportteljesítmény – lehetett jelentkezni, és rengeteg inspiráló sikertörténet érkezett. Az abszolút győztesek után most bemutatjuk a kategóriák különdíjasait.

Kategória: fogyás

  • BERECZNÉ MÉSZÁROS ANIKÓ
Bereczné Mészáros Anikó Forrás: BioTech USA

„Háromgyermekes anyukaként az évek, terhességek során több mint 30 kiló súlyfelesleget szedtem fel, ettől akartam megszabadulni 2018 januárjától. A gyerekek mellett sem éreztem már komfortosnak a testem, képtelen voltam tartani velük a tempót és szégyelltem magam a férjem előtt is, mert tudtam, hogy nem ezt a nőt vette feleségül.

Minden áldott nap felálltam a futópadra és nagyon figyeltem arra, hogy mit eszem. Napi 2-3 liter vizet iszom, nem fogyasztok cukrot. Kenyér- és tésztaimádóként ezeket volt a legnehezebb elhagyni, de ezt is sikerült, nagyon ritkán eszem, akkor is egészségesebb, például teljes kiőrlésű változatot. Részt vettem futóversenyeken, illetve nagy vágyam volt egy Spartan Race, amit szintén megcsináltam. Azóta is több akadályfutó és terepfutó versenyen indultam. Szerelem lett. Pontosan úgy, ahogy a súlyzós edzések (kettlebell és crossfit). Mindezt 3 kicsi gyerek mellett, hála a férjem és anyukám segítségének.

Az instagramon @aniko_weightlossdiary néven elkezdtem vezetni a mindennapjaimat, először csak magamnak, hogy lássam, honnan indultam, mostanra pedig sok anyuka és nő tekint példaképnek, ami nagyon jólesik és tovább motivál az utamon. A 30 kiló súlyfelesleget 10 hónap alatt sikerült leadnom.”

Kategória: izomtömeg-növelés

  • TUPCSIA DÁVID
Tupcsia Dávid Forrás: BioTech USA

„Rákos voltam. 49 kiló. Rengetegen megaláztak, szétégették az önbizalmamat és gúnyoltak a kinézetem miatt, miközben a betegségemet titkoltam. Egy nap tükörbe néztem és undorodtam magamtól. Nagyon gyengén, segítség nélkül kezdtem el az edzést. Szenvedések árán fejlődtem, és igaz, hogy csak lassan tudtam haladni és fejlődni, testben és lélekben is megerősödtem az edzés által. Azóta már rákosoknak, betegeknek segítek lelkileg és fizikailag is, hogy legalább ők ne éljék át azt, amit én. Hatalmas lelkierőt merítettem abból, hogy magamnak megfogadtam: mindent elkövetek, hogy soha többé ne nézzek ki úgy, mint akkor.”

Kategória: sportteljesítmény

  • KŐVÁRI LÁSZLÓ
Kővári László Forrás: BioTech USA

„Genetikámnál fogva inkább atletikus, vékony testalkatú srác vagyok, ezért több éve keményen edzek, hogy izomtömegemet gyarapítsam. 9 éven keresztül floorballoztam. A komáromi SZPK utánpótlás csapatból egészen a felnőtt első osztályban versengő alakulatig küzdöttem fel magam az évek alatt. A magyar válogatott U19 korosztályába is meghívást kaptam. Az Országos Bajnokság első osztályában szereplő felnőtt csapat Magyar Kupa-, Magyar Szuperkupa-győztes, valamint Magyar Bajnokság II. helyezett-, illetve több alkalommal a Diákolimpia győztes csapat tagja lehettem. Mivel önmagában a floorball nem tette lehetővé számomra az izomzatom gyarapítását, és a test-test elleni küzdelmekben fontos volt a fizikai kondíció, ezért kiegészítő edzésként konditerembe kezdtem járni.

A terem hangulata, valamint az ezzel együtt magamra öltött életforma teljes mértékben beszippantott. Tanulmányaimat is ezen irányban kezdtem meg a győri Széchenyi István Egyetem Sport- és Rekreációszervezés BSC szakán. Hetente 5 alkalommal edzőterembe járok, speciális étrendet követek. Életmódomat az egészséges táplálkozás és egészségtudatos életvitel köré alakítottam ki.

Szerencsésnek mondhatom magam, mivel szülővárosom, Komárom minden tekintetben kiszolgálja a sportolni vágyó, céltudatos fiatalokat. Számomra a kitartás és a céltudatos sportolás tekintetében városunk szülötte, Szőnyi Ferenc az általa elért emberfeletti sportteljesítményekkel évről évre követendő példaként szolgál. Hiszem, hogy az általa kitaposott út útmutatást ad a fiataloknak, hogy a sport kortalan, és minden életkorban kihozhatja az ember a legtöbbet önmagából.”

Ezt próbáld ki: 10 perces izzasztó edzés a Victoria's Secret modellek trénerétőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190301-10-perces-izzaszto-edzes-a-victorias-secret-modellek-treneretol.htmlA Victoria's Secret modellek köztudottan a legdögösebb testű modellek. Ebben persze nagy szerepe van a fellépés előtti diétának, de az egész éves komoly edzésnek is. Az angyalok egyik trénere, Andrea Orbeck most nektek is segít bomba formába lendülni. Ez Zsír!Origo5 dolog, ami megakadályozhat a fogyásbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190228-5-dolog-ami-megakadalyozhat-a-fogyasban.htmlRengeteg fogyókúrázóval előfordul, hogy azt gondolja, mindent a lehető legjobban csinál, az eredmények azonban mégsem úgy jönnek, ahogy várná. Ebben az esetben érdemes pontról pontra átgondolni mind az étkezés, mind az edzés, mind az egész életvitelünk kapcsán, hogy valóban megfelelően csináljuk-e a dolgainkat. Íme, 5 dolog, ami közbeszólhat, ha fogyni szeretnél. Ez Zsír!OrigoA vegán étrend hozta helyre a 135 kilós lány életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190222-vanessa-flores-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlMár gyerekként is túlsúlyos volt, fiatal felnőttként pedig már 135 kiló volt a mexikói származású Vanessa Flores, aki 26 évesen döbbent rá, hogy egyáltalán nem szereti önmagát, és ezen változtatni akart. Ismerd meg Vanessa életmódváltásának történetét! Ez Zsír!OrigoÍgy csillapítsd a cukoréhségedet a diéta alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190221-igy-csillapitsd-a-cukorehsegedet-dieta-alatt.htmlSokaknak az a legnehezebb a diétában, hogy le kell mondani az édes élvezetekről. Pedig lemondásra nem is kell gondolni, sokkal inkább arról van szó, hogy az édes ízeket is tudatosan kell beiktatni az étrendbe. Megmutatjuk, hogyan. Ez Zsír!OrigoKalóriaégetésre fel! Ez a 10 perces kardió csodákat tesz a testeddelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190214-kaloriaegetesre-fel-ez-a-10-perces-kardio-csodakat-tesz-a-testeddel.htmlA kardió nemcsak az állóképességet fejleszti, de zsírt is éget. Rendkívül hatékony edzésmódszer, amely 10 perc alatt is jócskán megizzaszthat. Ha nem hiszed el, próbáld ki ezt a 10 perces edzéssort. Ez Zsír!OrigoA túlsúlyt és a depressziót is leküzdötte, fitneszversenyre készül a fiatal anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190213-kalee-adkins-57-kilot-fogyott-es-fitneszmodell-versenyre-keszul.htmlKalee Adkins gyerekként is túlsúlyos volt, és ahogy tinédzserként diétázni kezdett, csak még rosszabb lett a helyzet. Végül depresszióssá vált, és az ördögi körből nem tudott szabadulni. A kislánya ébresztette rá, hogy változtatnia kell az életén. Ismerd meg Kalee történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.