Lezárult a BioTechUSA által meghirdetett nyereményjáték, amelyben 2018 legnagyobb átalakulóit kerestük. Három kategóriában – fogyás, izomtömeg-növelés, sportteljesítmény – lehetett jelentkezni, és rengeteg inspiráló sikertörténet érkezett. Az abszolút győztesek után most bemutatjuk a kategóriák különdíjasait.

Kategória: fogyás

  • BERECZNÉ MÉSZÁROS ANIKÓ
Bereczné Mészáros AnikóForrás: BioTech USA

„Háromgyermekes anyukaként az évek, terhességek során több mint 30 kiló súlyfelesleget szedtem fel, ettől akartam megszabadulni 2018 januárjától. A gyerekek mellett sem éreztem már komfortosnak a testem, képtelen voltam tartani velük a tempót és szégyelltem magam a férjem előtt is, mert tudtam, hogy nem ezt a nőt vette feleségül.

Minden áldott nap felálltam a futópadra és nagyon figyeltem arra, hogy mit eszem. Napi 2-3 liter vizet iszom, nem fogyasztok cukrot. Kenyér- és tésztaimádóként ezeket volt a legnehezebb elhagyni, de ezt is sikerült, nagyon ritkán eszem, akkor is egészségesebb, például teljes kiőrlésű változatot. Részt vettem futóversenyeken, illetve nagy vágyam volt egy Spartan Race, amit szintén megcsináltam. Azóta is több akadályfutó és terepfutó versenyen indultam. Szerelem lett. Pontosan úgy, ahogy a súlyzós edzések (kettlebell és crossfit). Mindezt 3 kicsi gyerek mellett, hála a férjem és anyukám segítségének.

Az instagramon @aniko_weightlossdiary néven elkezdtem vezetni a mindennapjaimat, először csak magamnak, hogy lássam, honnan indultam, mostanra pedig sok anyuka és nő tekint példaképnek, ami nagyon jólesik és tovább motivál az utamon. A 30 kiló súlyfelesleget 10 hónap alatt sikerült leadnom.”

Kategória: izomtömeg-növelés

  • TUPCSIA DÁVID
Tupcsia DávidForrás: BioTech USA

„Rákos voltam. 49 kiló. Rengetegen megaláztak, szétégették az önbizalmamat és gúnyoltak a kinézetem miatt, miközben a betegségemet titkoltam. Egy nap tükörbe néztem és undorodtam magamtól. Nagyon gyengén, segítség nélkül kezdtem el az edzést. Szenvedések árán fejlődtem, és igaz, hogy csak lassan tudtam haladni és fejlődni, testben és lélekben is megerősödtem az edzés által. Azóta már rákosoknak, betegeknek segítek lelkileg és fizikailag is, hogy legalább ők ne éljék át azt, amit én. Hatalmas lelkierőt merítettem abból, hogy magamnak megfogadtam: mindent elkövetek, hogy soha többé ne nézzek ki úgy, mint akkor.”

Kategória: sportteljesítmény  

  • KŐVÁRI LÁSZLÓ
Kővári LászlóForrás: BioTech USA

„Genetikámnál fogva inkább atletikus, vékony testalkatú srác vagyok, ezért több éve keményen edzek, hogy izomtömegemet gyarapítsam. 9 éven keresztül floorballoztam. A komáromi SZPK utánpótlás csapatból egészen a felnőtt első osztályban versengő alakulatig küzdöttem fel magam az évek alatt. A magyar válogatott U19 korosztályába is meghívást kaptam. Az Országos Bajnokság első osztályában szereplő felnőtt csapat Magyar Kupa-, Magyar Szuperkupa-győztes, valamint Magyar Bajnokság II. helyezett-, illetve több alkalommal a Diákolimpia győztes csapat tagja lehettem. Mivel önmagában a floorball nem tette lehetővé számomra az izomzatom gyarapítását, és a test-test elleni küzdelmekben fontos volt a fizikai kondíció, ezért kiegészítő edzésként konditerembe kezdtem járni.

A terem hangulata, valamint az ezzel együtt magamra öltött életforma teljes mértékben beszippantott. Tanulmányaimat is ezen irányban kezdtem meg a győri Széchenyi István Egyetem Sport- és Rekreációszervezés BSC szakán. Hetente 5 alkalommal edzőterembe járok, speciális étrendet követek. Életmódomat az egészséges táplálkozás és egészségtudatos életvitel köré alakítottam ki.

Szerencsésnek mondhatom magam, mivel szülővárosom, Komárom minden tekintetben kiszolgálja a sportolni vágyó, céltudatos fiatalokat. Számomra a kitartás és a céltudatos sportolás tekintetében városunk szülötte, Szőnyi Ferenc az általa elért emberfeletti sportteljesítményekkel évről évre követendő példaként szolgál. Hiszem, hogy az általa kitaposott út útmutatást ad a fiataloknak, hogy a sport kortalan, és minden életkorban kihozhatja az ember a legtöbbet önmagából.”