Nemcsak a természet újul meg tavasszal, mi magunk is szomjazzuk ilyenkor a változást, a megújulást. Ha te is ezt érzed, akkor itt az ideje egy kis énidőnek és felfrissülésnek. 

  • Irány a kozmetikus 

Ha rendszeresen nem is jársz kozmetikushoz, most itt az ideje bejelentkezni egy kezelésre. Az énidő egyik igencsak kellemes formája a szépészeti kezelés, ráadásul az arcbőröd is hálás lesz érte. Ideje feltölteni a bőrödet személyre szabott hatóanyagokkal. Ha mód van rá, feltétlenül olyan kozmetikába jelentkezz be, ahol vegyszermentes, természetes natúrkozemtikumokat használnak. Habár látványos eredményt lehet elérni egyéb kozmetikumokkal is, de hosszú távon a bőröd, a tested érdekében – de a környezeti hatások miatt is – csakis a natúrkozmetikumokat éri meg használni.

Az énidő egyik kellemes formája a szépészeti kezelés, ráadásul az arcbőröd is hálás lesz érteForrás: Shutterstock
Jó tudni!
A natúrkozemtikumok nem tartalmaznak mesterséges illat- és színezékanyagot, mentesek a kőolajszármazékoktól és a bőrt irritáló anyagoktól.
  • Próbálj ki egy új frizurát

Nem is kell néha jobb megújulás, mint amit egy frizura vagy éppen egy új hajszín jelenthet. Ha csak néhány centit szeretsz vágatni, akkor is találjatok a fodrászoddal együtt egy új fazont. Ami a hajszínt illeti, ez esetben sem árt kikérni egy profi segítségét, aki tanácsot tud adni, és szakmai szemmel látja, hogy milyen árnyalat passzolna hozzád a legjobban. A tavaszi hajszíntrendek között igencsak merész neon-, de szintén látványos pasztellárnyalatok is vannak. Korábbi cikkünkben összeszedtük a szezon 12 legdögösebb hajszínét. Legyél bevállalós, és hagyd, hogy a változás az egész személyiségedre hatással legyen. Ne feledd, ez a kivirágzás időszaka!

Nyugodtan kérd ki a fodrászod tanácsát egy új hajszínt illetőenForrás: Shutterstock
  • Menj el egy tanfolyamra

Egy kis önismereti tudásra a divaton keresztül is szert tehetünk. Ha például megtanuljuk jól kisminkelni magunkat, vagy ha elmegyünk egy színtanácsadásra, és az után az évszaktípusunknak megfelelően tudunk felöltözni, azzal sokkal magabiztosabbá, önazonosabbá válhatunk. Ezek a pozitív érzések pedig az élet más területére is kivetülhetnek. Magabiztosabb lehetsz például a magánéletedben, a munkádban, vagy éppen egy állásinterjún is.

Sokkal magabiztosabbá válhatunk, ha elmegyünk egy színtanácsadásra, így a típusunknak megfelelően tudunk felöltözniForrás: Shutterstock