5 ezer forint felett költenek a magyar szülők húsvétkor ajándékra

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Mohssen Assanimoghaddam -
ajándék játék húsvét gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar szülők többségében 5 ezer forint felett költenek a húsvéti ajándékra idén, a nyuszi kosarában kreatív vagy szabadtéri játékot, valamint sporteszközt találnak majd a gyerekek – derült ki egy friss kutatásból. Az éves forgalom 12 százalékát adó húsvétkor online 8000 forint, bolti vásárlás esetén 5700 forint az átlagos kosárérték.

A magyar szülők egyharmada 5 ezer forint felett, egynegyede 3-5 ezer, egyötöde 2-3 ezer forintot költ gyermeke húsvéti ajándékára idén egy friss kutatás szerint. Jellemzően kreatív- és fejlesztő, illetve szabadtéri játékokat, továbbá sportszereket keresnek a családok, de népszerű választás az építő- és társasjáték, valamint a kisautók. A szülők és nagyszülők is jobbára egy (30%, ill. 40%) vagy két (40-40%) különböző meglepetést rejtenek a nyuszi kosarába, szem előtt tartva a gyermek kívánságát, az ajándék hasznosságát és árát.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 54 százaléka inkább személyesen, 46 százaléka pedig webáruházban szerzi be szívesebben a játékokat. A húsvéti időszakban az online vásárlás kiadósabb, 8000 forint az átlagos kosárérték, ezzel szemben az áruházban 5700 forintot költenek egy alkalommal a vásárlók.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Mohssen Assanimoghaddam


Továbbra is divat a locsolkodás, tízből nyolc kislány számít a reggeli ébresztőre húsvéthétfőn, és édességgel, hímes tojással, valamint pénzzel várják a locsolókat. A kisfiúk kétharmada tervez útra kelni verssel és kölnivel, és legtöbben édességgel teli zsebekkel térnek majd haza. A finomságokon túl anyagi javakban majdnem minden második (45%) kisfiú részesül, kétharmaduk ilyenkor több mint 1500 forinttal toldja meg a zsebpénzét.

Top 10 legkeresettebb játék tavasszal (2019):

1. Tojásfutam társasjáték

2. Növekvő csibe vagy flamingó tojásban

3. Turbó buborékfújó

4. Zookiez unikornis plüssfigura

5. Nebulus alumínium roller

6. Natúr bogyós fahinta

7. Illatos virágtündér baba

8. Építs vagy BUMM társasjáték

9. Monster Slap társasjáték

10. Baby Secrets baba

Finnország iskolai zaklatás elleni programja maga a csodahttp://www.life.hu/csalad/20190404-finnorszag-iskolai-zaklatas-megfelemlites-elleni-programja-maga-a-csoda.htmlFinnország olyan oktatási kezdeményezéssel állt elő, amelyet minden ország minden iskolájában azonnal be kellene vezetni. A KiVa lényegében egy iskolai zaklatás elleni program, amely a közömbösség megszüntetésével az elfogadásra épít. CsaládOrigoLevideózta első gyermeke születését a YouTube-sztár, Sarah Stevenson http://www.life.hu/csalad/20190406-levideozta-elso-gyermeke-szuleteset-a-youtubesztar-sarah-stevenson.htmlA YouTube-sztár, Sarah Stevenson még a gyermeke születését sem titkolta el a követői elől: mindenki végignézhette, hogyan vajúdik, és végül hogyan hozza világra első gyermekét. A szülésről készült videóját már több mint 1 millióan nézték meg. CsaládOrigoVan kiút a prostitúcióból és a szexuális kizsákmányolásból – Ne félj meglépni!http://www.life.hu/csalad/20190404-van-kiut-a-prostituciobol-es-a-szexualis-kizsakmanyolasbol-ne-felj-meglepni.htmlSzinte napra pontosan hat éve nyitotta meg kapuit Magyarországon a Névtelen Utak Alapítvány védett háza. A szervezet azoknak a nőknek igyekszik segítséget nyújtani, akik prostitúció, szexuális kizsákmányolás vagy emberkereskedelem áldozataivá váltak. A nem hétköznapi feladatokról, kihívásokról az alapítvány névtelenséget kérő munkatársát kérdeztem. CsaládOrigoJárai Máté, Törőcsik Mari unokája karrierje alakulásáról és a családalapításról mesélthttp://www.life.hu/csalad/20190405-jarai-mate-torocsik-mari-unokaja-karrierje-alakulasarol-es-a-csaladalapitasrol-meselt.htmlSokáig nem mondta el a szakmában senkinek Járai Máté, hogy Törőcsik Mari fogadott unokája. Nagymamája a karrierje kezdetén megmondta, hogy ne számítson arra, hogy protekcióhoz juttatja. Nem is volt rá szüksége, dübörög a karrierje. Család--Már a nyolcadik hónapban jár Nyári Edithttp://www.life.hu/csalad/20190405-mar-a-nyolcadik-honapban-jar-nyari-edit.htmlNyári Edit elárulta, születendő gyermeke már most nagyon szereti, ha édesapja hegedül. Család--Asperger-szindrómával küzd a magyar színésznő, Szendy Szilvi gyermekehttp://www.life.hu/csalad/20190405-aspergerszindromaval-kuzd-a-magyar-szineszno-szendy-szilvi-gyermeke.htmlAz Operettszínház színésznőjének, Szendy Szilviának a fia Asperger-szindrómás. Család



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.