Ezt a békés és udvarorientált indiai villát a Moriq Építészstúdió alkotta meg. A zöldterület és a többszörösen textrútált padlózat csodás kombinációja remekül megfogja a nyitott mégis privát tér összhangját. A modern mégis tradicionális belsőépítészet kiváló példája ez az otthon.

A közel 7 milliós nagyvárosban, Haidarábádban található villa 750 négyzetméteres alapterületével már önmagában lenyűgöző épület. A hagyományos hindu Vastu shastra építészeti rendszert követő családi ház északra és délre nyitott, míg szomszédokat csak keleti és nyugati irányban találunk. A benti bőséget egy egyszerű beton külső óvja az avatatlan szemek elől. A letisztultságot az elülső kapu mellett lévő szikla töri meg, melyen hindi nyelven a ház neve áll: „Shanti Dham", azaz békés szent hely.

A kapu melletti sziklán hindi nyelven a ház neve áll: „Shanti Dham", azaz békés szent helyForrás: Moriq Interiors & Design Consultants

A kertbe lépve az egyszerűség és a luxus uralkodik, méghozzá úgy, hogy a tulajdonosok zavartalanul megélhessék a természetet. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a szomszéd kertjéből átlógó és a sajátjukban található fákat beleépítették a „tájképbe".

Az otthon fő jellemzője a modern udvari kialakítás, melynek szerves részét képezi a belső udvar, az előkert és a társalgó között kialakított pufferzóna, mely lényegében egy abszolút magán-birodalom, ahová nem tolakodhat be semmilyen külső hatás.

Kattints a képre a galéria megnyitásához!

Forrás: Moriq Interiors & Design Consultants

Az udvari padló fa-hatású csempék egymásba ágyazott részeiből áll, melyeket fehér márványlapok, kavicsok és természetes kövek egészítenek ki.

A ház természet közeli, szellős és minden luxust kielégít, ugyanakkor nem hivalkodik és rendelkezik a békés családi egységet megteremtő otthontól elvárható tulajdonságokkal.