Kyle Brown-Latham legrosszabb időszakában 185 kiló volt. Egy súlyos balesetnek kellett történnie, hogy rájöjjön: változtatnia kell az életén. A baleset okozta fájdalmak az egész életmódváltását végigkísérték, de ennek ellenére is kitartott, és elérte a célját. Ismerd meg Kyle történetét!

  • Évekig a jojóeffektus fogságában élt.

„Mindig is imádtam enni. Habár többször próbáltam fogyókúrázni, a vége mindig az lett, hogy többet szedtem vissza, mint amennyit sikerült leadni. Amikor találkoztam a későbbi férjemmel, együtt hódoltunk az ételek iránti szenvedélyünknek. Gyorséttermekbe jártunk, és rengeteg édességet fogyasztottunk. Habár ő közben zöldségeket is evett, az én étrendem mindössze üres kalóriákkal volt tele.”

Kyle Brown Latham többször próbált fogyókúrázni, de a vége mindig az lett, hogy többet szedett vissza, mint amennyit sikerült leadniaForrás: Instagram/the.vanity.bear
  • 2014-ben jött a mélypont, amikor egy balesetet követően ágyhoz kötött lett.

„A mélypont akkor jött el, amikor egy balesetben eltört a térdkalácsom, és súlyosan megsérült a hátam. Négy hónapig ágyhoz voltam kötve. Ebben az időszakban további 43 kilót szedtem fel az inaktivitásnak, stressznek, depressziónak és a gyógyszereknek köszönhetően, amelyek komolyan hatottak az anyagcserére is.”

  • Hiába tudott lábra állni, a mindennapi tevékenységek továbbra is kihívást jelentettek.

„Emlékszem, hogy a füvet nyírtam a hátsó kertben, és mennyire kimerített ez a kis kerti munka. Részben azért, mert a térdem és a hátam még mindig nem gyógyult meg teljesen, másrészt pedig a túlsúly komolyan rontott az egyébként sem jó állapotomon. Így a mindennapi tevékenységek is óriási kihívást jelentettek.”

  • Végre eljött a változás ideje. 

„Az élet minden területén irányításmániás voltam. Érdekes módon egyedül azt az egy dolgot nem tudtam kontrollálni, hogy mit eszek, és milyen életmódot folytatok. Olyan rossz volt ráébredni erre, vissza akartam szerezni az irányítást az életem felett.”

Érezte, hogy eljött a változás ideje, vissza akarta szerezni az irányítást az élete felettForrás: Instagram/the.vanity.bear
  • Az első lépés: az étrend megreformálása. 

„Kerestem néhány kutatást a cukorfüggőségről, és sokkolóan hatottak rám a cikkekben olvasott adatok. Elhatároztam, hogy teljesen kiiaktatom a cukrot az életemből. Az első két hét nagyon durva volt, alig tudtam elterelni a figyelmemet a cukor iránti vágyódásról, aztán a szervezetem elkezdett alkalmazkodni az új helyzethez. A fogyás kezdeti szakaszában kizárólag az új étrendre összpontosítottam, muszáj volt leadnom pár kilót, hogy aztán sportolni is képes legyek.”

  • 27 kilót fogyott, amikor elkezdett edzeni.

„Az edzést alacsony intenzitású kardioedzéssel kezdtem, amit bírtak az ízületeim és átmozgatta az egész testemet. Fokozatosan haladtam, tudtam, hogy türelmesnek kell lennem a hosszú távú eredmény érdekében. Szépen lassan fokoztam az ellenállást és a sebességet, majd a súlyzókkal is megismerkedtem.”

  • A súlyvesztés során is problémát okoztak a 2014-es baleset következményei. 

„Már halványultak a baleset emlékei, de a fájdalom sajnos megmaradt. A térdemmel kevesebbet szenvedtem, de az elcsavarodott gerincem miatti fájdalom az egész fogyási folyamatot végigkísérte. 2018 márciusában egy komoly izomgörcs állt a testembe, ami az egész jobb oldalamat érintette, és a következménye többek között egy rendkívül fájdalmas vérömleny lett. Kiderült, hogy mindennek az oka a balesetből származó, eddig fel nem ismert probléma volt, miszerint leszakadt a lapockaemelő izmom. Jelenleg is terápiára járok, hogy újra felépítsem és megerősítsem ezeket az izmaimat, tulajdonképpen az egész háti szakaszt, amivel stabilizálni tudom az elcsavarodott gerincem okozta problémákat is.”

Az edzést alacsony intenzitású kardioedzéssel kezdte, majd fokozta az ellenállást és a sebességetForrás: Instagram/the.vanity.bear
  • Kyle a nehézségek ellenére is 90 kilót fogyott.

„Euforikus érzés volt, hogy képes voltam így megváltozni. Sokkal magabiztosabb lettem, végre újra jól éreztem magam a bőrömben. A hasamon bőreltávolító műtétre volt szükség a fogyás után, amivel ténylegesen visszakaptam a testemet.”

  • Két tanácsa van a kezdő életmódváltóknak.

„Az első és legfontosabb dolog, hogy higgy magadban. Ha őszintén hiszel, és erős vagy szellemileg, akkor nincs olyan dolog, amire ne lennél képes. A második dolog pedig az, hogy a fő cél mindig legyen háttérben, és csak az aktuális feladatra koncentrálj, lépésről lépésre, napról napra haladj. Nem egyszer adtam le 90 kilót, hanem 90-szer adtam le egy kilót.”