A plank gyakorlatról ódákat lehet zengeni, annyira hatékony, és annyira sok jótékony hatása van. Következzen most egy 5 perces kihívás, amely garantáltan megizzaszt. 

A plank egy saját testsúllyal végzett gyakorlat, amely kiváló hasizom-erősítő, de a farizmot, a vállat, a hátat és a combot is erősíti. Szuper testtartásjavító, segít felpörgetni az anyagcserét. Ha részletesebben olvasnál a jótékony hatásairól, ide kattintva megteheted. 

Kezdőknek érdemes az alapgyakorlattal kezdeni, és első körben a megfelelő testtartás begyakorolni. Nagyon fontos ugyanis, hogy helyesen végezzük a planket, ne terheljünk oda, ahova nem szabad – például a derekunkra –, az ugyanis sérülést is okozhat. Az alapgyakorlathoz kérhetjük profi segítségét is, ez különösen azoknak ajánlott, akik nem rendelkeznek biztos testtudattal. Ha már érezzük a helyes tartást, akkor érdemes az alapgyakorlatot csinálni napi szinten, és akár 15 másodpercet, akár fél percet ráhúzni a póz kitartására.  

Ez az 5 perces kihívás már egy komolyabb akadály, összesen 10 gyakorlatból áll, amelyek félpercenként váltják egymást. Ha elsőre nem jutsz a végére, akkor se csüggedj, csak gyakorolj rendszeresen. A plankben egyébként éppen az a jó, hogy soha nem válik unalmassá, annyiféle variációja létezik.