Ezért nem szabad utcai ruhában befeküdni az ágyba

Forrás: Shutterstock -
ágy tömegközelkedés baktérium alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, miért nem szabad utcai ruhában ráülni vagy ráfeküdni az ágyneműre.

Hiába zuhanyoztál le reggel, amennyiben olyan nadrág vagy felső van rajtad, amelyet a tömegközlekedési eszközön, az utcán vagy a boltban viseltél, akkor bizony tele vagy baktériumokkal. Ilyenkor jobb, ha nem az ágy, hanem a fürdőszoba, illetve a mosógép felé veszed az irányt.

Arról nem is beszélve, hogy mi magunk is rengeteg szennyeződést termelünk. A Reader's Digest azt írja, folyamatosan veszítünk bőrsejteket, olajossá válik a bőrünk és izzadunk. Számokkal kifejezve naponta körülbelül 500 millió bőrsejttől szabadulunk meg és egy liter izzadságot termelünk.

Utcai ruhában soha ne feküdj be az ágyba Forrás: Shutterstock

A baktériumok pedig akár egy hónapig is elélhetnek. Jobb, ha tudod, az újonnan vásárolt ruhadarabot is ki kell mosni, mielőtt felveszed, ugyanis ezek is tele vannak kórokozókkal, amik könnyen bőrirritációt okozhatnak. Az ágyneműre átvitt baktériumok bekerülhetnek a szőrtüszőkbe, amelyek eltömődnek és pattanásokat, gyulladásokat eredményezhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.