Sokféle természetes hajápoló van a piacon, olyan vegyszermentes termékek, amelyek csakis jót tehetnek a hajaddal. Egytől egyig imádjuk őket, most viszont egy házi hajpakolást ajánlunk, amelynek a főszereplője a húsvét sztárja, a tojás. 

A tojás igazi szuperétel, vérnyomáscsökkentő hatása, antioxidáns- és lecitintartalma miatt is érdemes napi szinten fogyasztani. A tojás azonban a természetes szépségápolásnak is alappillére: a benne lévő nagy mennyiségű A-, B2-, D- és E-vitamin csodákat tesz a bőrrel és a hajjal. Ez a frissítő hajápoló az egyik kedvencünk.

  • Tojássárgája
  • Olíva- vagy ricinusolaj
  • Méz
  • Tej
Tojásos hajpakolásForrás: Shutterstock

Ha fakó és száraz a hajad, ha töredezettek a hajvégeid, a tojás ezt is megoldja. A sárgájában lévő lecitin visszaadja a haj nedvességtartalmát, amelytől puha tapintású és csillogó lesz. Verj fel 2 tojássárgáját, és tegyél hozzá 2 evőkanál olíva- vagy ricinusolajat, 2 evőkanál mézet és 1 deci magasabb zsírtartalmú tejet. Masszírozd a hajadba a tövétől egészen a hajvégekig. A pakolást 10–15 percre rajta is hagyhatod. Érdemes befóliázni (vagy zacskót tenni rá), majd törölközőbe is bebugyolálni. A pakolás után citromos vízzel lehet átöblíteni a hajadat, ez elveszi az esetleges szagot. Végül mosd meg samponnal, és gyönyörködj a látványban.

Arcpakolás
Ha arcpakolást szeretnél készíteni tojásból, akkor jó tudni, hogy a tojás melyik része milyen bőrtípusra hatásos. Zsíros, pattanásos bőrre a tojásfehérje jó, hiszen tisztító, összehúzó hatású. Száraz bőrre az ápoló tojássárgája kell, normál bőrre pedig az egész tojást fel lehet használni.