Húsvét vasárnapján több öngyilkos merénylő robbantott Srí Lankán. Az országban tartózkodik Rákóczi Feri és családja is. SMS-ben nyilatkozott a kinti helyzetről. 

Több öngyilkos merénylő robbantott húsvétvasárnap Srí Lankán. A tragédia 321 áldozatot követelt. Az országban tartózkodik Ráckózi Feri rádiós és családja is. A Blikknek SMS-ben nyilatkozott, a kommunikáció akadozik, az internetet és a közösségi oldalakat lekapcsolták. És bár nincsenek veszélyben, megdöbbentették őket a történtek. 

„Bent vagyunk a sziget belsejében, itt teljes béke van, ám kicsit több a rendőri ellenőrzés” – mondta a lapnak Rákóczi Feri, aki elismerte: nem ez lesz életük legvidámabb nyaralása. 

Rákóczi Feri vasárnap tér haza Srí LankárólFotó: Polyák Attila - Origo

„Nem megyünk előbb haza, mert óriási a káosz a repülőtéren. Vasárnap indulunk, addigra remélhetőleg minden letisztul. Biztonságban érezzük magunkat, így nem tervezzük a korábbi hazautazást. Elkerüljük a nagyvárosokat és a vallási kegyhelyeket, ezeket szerencsére nagyrészt már megnéztük. Kis falvakban vagyunk, nyugodt helyeken” – fogalmazott a rádiós. Elmondta: mindenki szomorú a tragédia miatt, lépten-nyomon a nemzeti gyász színeibe botlanak. 

A héten egyébként felvételről szól a Rádió1 reggeli műsora, Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani is szabadságon vannak.