Jobb adni, mint kapni: rengetegszer használjunk ezt a közmondást, ám valljuk be, sokkal kevesebbszer élünk eszerint a hétköznapokban, mint kellene. Pedig nem kell hatalmas ajándékokra gondolni, sokszor elég egy gesztus, egy kis kóstoló az ebédedből vagy egy apró szívesség. A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának májusi kihívásában is erre szeretnénk felhívni a figyelmet. Adjunk mindennap valakinek valamit önzetlenül!

Jó érzés, amikor a kollégád megkínál a csokijából? Boldog vagy, amikor valaki megoszt veled egy féltve őrzött receptet? Érzel hálát, amikor a munkahelyeden átvesznek tőled egy feladatot azért, hogy segítsenek? Hidd el, még jobb érzés, amikor te adsz másoknak ilyen apróságokat. Nem kell hatalmas anyagi javakra gondolni, a legtöbb esetben elég egy kedves gesztus.

Ha látod, hogy egy kollégád beleszakad a munkába, osszátok meg a feladatokat, segíts neki! Maradt az ebédedből? Hazafelé add oda olyannak, aki talán már napok óta nem evett! Süss egy tepsi süteményt a kollégáidnak, családodnak! Főzd meg a férjed kedvenc ételét, olvass egy mesével többet a gyerekeknek! Hívj fel telefonon egy olyan rokont, akivel már talán hónapok óta nem beszéltél! Számtalan lehetőség létezik, ereszd el a fantáziád! Hidd el, ezzel nemcsak másoknak szerzel majd örömet, hanem magadnak is.

Olvass több mesét a gyerekednek!Forrás: Shutterstock

A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának májusi kihívásában is arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mindennap adjunk valakinek valamit önzetlenül. Tapasztaljuk meg együtt, milyen jó érzés adni!

Csatlakozz a Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmához
Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen feladatokkal készültünk még a 2019-es évre, ide kattintva olvasd el az erről szóló cikkünket. A szerkesztőség tagjai sem tétlenkednek majd. Minden egyes hónapban a Life.hu más-más munkatársa teljesíti az éppen aktuális kihívást, tapasztalatait pedig egy cikkben meg is osztja a hónap végén. Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz, hogy 2019-ben mind egy kicsit jobb emberek legyünk!