Egy mérőszalag segítségével megtudhatod, valóban van-e rajtad súlyfelesleg

fogyás súlyfelesleg hízás túlsúly mérőszalag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan a BMI kalkulátort használják, ha szeretnék megtudni, van-e rajtuk súlyfelesleg. Ám ez sok dolgot nem vesz figyelem. Egy szakértő most elárul egy egyszerűbb és szerinte hatásosabb módszert. Nincs szükség hozzá másra, csupán egy mérőszalagra. 

Dr. Michael Mosley szerint a BMI kalkulátor jó módszer arra, hogy kiszámítsuk, túlsúlyosak vagyunk-e, ám nem minden esetben. A mérés ugyanis nem veszi figyelembe sem a csontsűrűséget, sem pedig az izomtömeget. Ígye előfordulhat, hogy élsportolókat is túlsúlyosnak mutat.

Az orvos szerint van egy egyszerűbb módszer is arra, hogy megállapítsuk, valóban túl sok zsírt tárol-e testünk. A Daily Star cikke szerint a doktor azt ajánlja, hogy mérjük meg egy mérőszalaggal a testmagasságunkat, ezután pedig a derekunk körméretét. Utóbbi ugyanis maximum fele akkora lehet, mint a magasságunk, de még jobb, ha kisebb annál.

Valóban ott van az a túlsúly? Forrás: Shutterstock

85 kilót fogyott, miután megtanult főznihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190510-patrick-eslick-85-kilot-fogyott-amikor-megtanult-fozni.htmlPatrick Eslick gyerekkora óta túlsúlyos volt. Érzelmi evése és mindenki előtt eltitkolt homoszexualitása komoly depressziót okozott számára. A főiskola elvégzése után azonban úgy érezte, végre felelősséget kell vállalnia önmagáért. Hogyan sikerült végül lefogynia? Ismerd meg Patrick történetét! Ez Zsír!OrigoForró fürdővel is sok kalóriát égethetszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190513-forro-furdovel-is-sok-kalorait-egethetsz.htmlA legújabb kutatások eredménye reménnyel szolgálhat mindazoknak, akik képtelenek rávenni magukat a rendszeres testmozgásra. Úgy tűnik, hogy másképp is lehet kalóriát égetni. Ez Zsír!OrigoMost kezded az edzést? Ez a 15 perces gyakorlatsor neked szólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190510-15-perces-edzes-kezdoknek.htmlHa jelentős túlsúllyal küzdesz, ha kezdő életmódváltó vagy, illetve ha soha életedben nem mozogtál még aktívan, így nem alakult ki a sportoláshoz szükséges testtudatod, akkor érdemes az elején kezdeni. Ez a gyakorlatsor kiváló bevezetés az aktív edzésbe, de ne lepődj meg, ha már ettől is elfáradsz és alaposan leizzadsz. Ez Zsír!OrigoDurván meghízott Russell Crowehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190510-durvan-meghizott-russell-crowe.htmlRussell Crowe egy szerep kedvéért alaposan meghízott. Ez Zsír!--Jelek arra, hogy változtatnod kell az étrendedenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190509-jelek-hogy-valtoztatnod-kell-az-etrendeden.htmlA nem megfelelő táplálkozás súlyos hiánybetegségekhez is vezethet. Ezt azonban a legrosszabb lépés lenne megvárni, érdemes minél előbb tudatos étkezésre váltani az egészségünk érdekében. Van néhány olyan jel, amely egyértelműen tudatja, hogy rosszul eszel, figyelj oda rájuk, és lépj időben! Ez Zsír!OrigoEgy amerikai anyuka elárulta, hogyan sikerült súlyfeleslegétől megszabadulniahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190507-egy-amerikai-anyuka-elarulta-hogyan-sikerult-sulyfeleslegetol-megszabadulnia.htmlEgy amerikai anyuka, aki egész életében túlsúllyal küzdött, elárulta, hogyan sikerült lefogynia. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.