Hamarosan a 100. születésnapját ünnepli az ország Bálint gazdája, dr. Bálint György. A kertészmérnök még ma is dolgozik, cikkeket ír, előadásokat tart. Most 27 évvel fiatalabb feleségével, Antóniával meséltek arról, hogyan élik mindennapjaikat. 

"Mindig mondom Gyurkának, eddig éltél az országnak, a mezőgazdaságnak, ezért nagyon becsüllek, de élj most már egy kicsit nekem is!" A Balatonon van egy kis nyaralónk, az elmúlt években egyszerre négy napnál többet nem tudtunk ott tölteni, mert nincs rá idő" – mesélte a Story magazinnak dr. Bálint Györgynek, az ország Bálint gazdájának felesége, Antónia asszony. 

A kertészmérnök hamarosan 100. születésnapját ünnepli. Még ma is rendszeresen ír cikkeket, előadásokat tart, Facebook-oldalának pedig több mint 400 ezer követője van. Bálint gazda azt mondja, való igaz, hogy dolgozik, de többet van otthon, mint az elmúlt években. Jogosítványa már nincs, nagyon hiányzik neki a vezetés. 

Bálint gazda 21 éve vette feleségül AntóniátFotó: csudai Sándor/Origo

"Az előző két házasságomban én viseltem a nadrágot, én voltam a család feje, most Antóniával ez megváltozott. Immár ő a család feje. Erős akaratú nő, mellette meggyöngültem. Valószínűleg ez a korral jár. Arról is leszoktam, hogy megpróbáljak ellentmondani, inkább hallgatok" – mondta a lapnak Bálint gazda, aki a mezőgazdasági könyvkiadónál ismerte meg a feleségét. Huszonegy évvel ezelőtt házasodtak össze. 

"Gyurka roppant sármos férfi volt, most is az, de megmondom őszintén, engem az eszével vett le a lábamról" – fogalmazott Antónia asszony. "Soha nem voltam rá féltékeny. A mai napig, amikor megyünk valahova, fiatal hölgyek ölelik, csókolják. Mindig mondom, nyugodtan puszilgassák, nekem fiatalítják, de oda nem adom senkinek" – nevetett dr. Bálint György felesége, Antónia. 

Tavaly lapunk is készített interjút a 99 éves Bálint gazdával. Ha kíváncsi vagy rá, kattints ide!