Az ékszerkészítők munkája egyértelműen művészet, ám van, aki inkább egyfajta önmegvalósításként tekint az általa megálmodott és létrehozott kiegészítőkre. Az ilyen felfogásból születhetnek csodálatot ébresztő vagy épp furcsa, szinte megmagyarázhatatlan darabok. A következőkben ez utóbbira hoztunk példákat.

Azt hittük, hogy az anyatejből készült ékszerek után már bizarrabb dologgal nem találkozhatunk, nos, tévedtünk. Polina Verbyts'ka kijevi szobrász még a sokat látottak számára is igen hátborzongató ékszereket készít. Bizony kell ahhoz gyomor, hogy egy pár hónapos embriót, netán a pici szívét viseljük a nyakunkban, és ezek Polina munkái közül még csak a legfinomabb darabok. Fogakkal díszített nyaklánc és karperec éppúgy megtalálható a kínálatában, mint a levágott ujjakat formáló fülbevaló vagy a ránk nyelvet öltő gyűrű. Többségüket átszámítva már 10 ezer forint körül meg lehet vásárolni, de a komolyabb darabokért bizony ennek két-háromszorosát is rá kell szánnunk.

Forrás: Instagram/weirdsculpture

Polina így mesél az ékszereiről:

Bár a legtöbb szobrom nagy, úgy érzem, hogy van valami különleges a miniatúrákban. Ez a technika lehetővé teszi számomra, hogy a mély tudatalatti képeket is életre kelthessem. Tudom, hogy az emberek többsége úgy gondolja, túl furcsák ahhoz, hogy ilyesmit viseljenek. Én nem azt látom, hogy a munkám hátborzongató lenne, inkább az élet csodáját fedezem fel benne.  

Kattints a képre, és nézd meg, ha mered, az ukrán művésznő ékszereiből összeállított galériánkat:

Forrás: Instagram/weirdsculpture