A mediterrán stílusról vélhetően elsőre neked is a falra felfuttatott terméskövek, a kellemesen rusztikus bútorok és a narancsos színek jutnak eszedbe. Ám az igazi változata ennél sokkal kifinomultabb, amibe mi teljesen beleszerettünk. Mutatjuk is!

Képzeld el, ahogy a csillogó mediterrán tenger felett ragyog a nap, te a parton fekszel, mögötted pedig ott sorakoznak a pezsdítést nyugtató mediterrán otthonok. A hagyományos – nem a mi fejünkben élő – Med stílusú otthonok nagy részében a fehér az uralkodó alapszín, ami a térségre jellemző intenzivitást hivatott ellensúlyozni. A természetes fából készült bútorok szellősen vannak elhelyezve, és az elrendezésük, valamint a kiegészítők mindenkor az otthonosság érzésére törekednek.

Rhodes-i ház – Görögország

A nappali középpontjában egy L alakú kanapé áll, ami fa kiegészítéseivel nem vész el az ultramodern, minimalista stílusban. A faragott fa dohányzóasztalt remekül visszatükrözi a falon lógó makramé és az alatta elterülő rusztikus jegyeket magán hordozó beltéri pad. Az okkersárga nagyon finoman jelenik meg, mely a természetes fa színével kitűnően kiemeli a hidegebb tónusú fehér falakat. A modern csillárok visszafogott dizájnba lettek burkolva, így nem válnak hivalkodóvá és nem veszik át az uralmat. Ami igazán különlegessé teszi ezt a szobát, az a beton falrész. Ezt a rideg anyagot nagyon nehéz összeegyeztetni a mediterrán stílussal, a belsőépítészeknek itt mégis sikerült. A textúra játékossága remekül kiegészíti a tévé végtelen modernizmusát, így termetve egyensúlyt.

Kattints a képre, és nézd meg galériánkat:

Forrás: Office4