20 nulla kalóriás zöldség és gyümölcs, amit bátran fogyaszthatsz

Forrás: Shutterstock -
diéta fogyókúra zöldség gyümölcs kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, melyek azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyeket szinte korlátlanul fogyaszthatunk, nem fogunk tőlük elhízni.

Ha fogyókúrázol, bármilyen egyszerűnek is tűnhet, nem mindegy, hogy milyen zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, némelyik ugyanis tele van kalóriával. A szakemberek azonban most összeállítottak egy listát, amelyek közül bátran csemegézhetsz.

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek tartalmaznak bizonyos mennyiségű kalóriát, tehát nem nevezhetők hivatalosan nulla kalóriásnak, ugyanakkor emésztésükhöz még annál is több kalóriára van szükség, mint amennyit tartalmaznak. Ezek tehát nyugodtan beilleszthetők az étrendünkbe. Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy ha fogyni akarunk, akkor a diéta mellett rendszeres testmozgást kell végezni” – fejtette ki dr. Donald Hensrud táplálkozási szakértő a The Sunnak.

Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket bátran fogyaszthatod Forrás: Shutterstock

Íme, a 20 zöldség és gyümölcs, amelyekből bátran csemegézhetsz:

Alma, sárgabarack, cékla, brokkoli, karfiol, zeller, vízitorma, uborka, fokhagyma, grépfrút, zöldbab, kelkáposzta, póréhagyma, citrom, saláta, hagyma, málna, eper, karórépa és görögdinnye.

Hihetetlen átalakulás! Pocakosból lett tiszta izom mindössze fél év alatt ez a férfihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190621-matt-ellengold-eletmodvaltasanak-atalakulasanak-tortenete.htmlHiába érezte, hogy elvesztette a kontrollt a teste és az élete felett, sokáig ennek ellenére sem tudott életmódot váltani. A 38 éves Matt Ellengold végül egy átlagos délutánon ismerte fel, hogy nem lehet tovább halasztani, és több oldalról is segítséget kért, hogy változtatni tudjon az életén. Ez Zsír!OrigoKészíts otthon csipszet! Két recept, két ízvilághttp://www.life.hu/ez-zsir/20190620-egeszseges-almacsipsz-es-kaposztacsipsz.htmlHa az egészséges életmód legnagyobb kihívása számodra, hogy lemondj az egészségtelen, zsírban, adalékanyagokban, sóban gazdag nassolnivalókról, akkor jó hírünk van. Még olyan ételt is egészségessé lehet varázsolni, mint például a csipsz. Mutatunk most két szuper receptet! Ez Zsír!OrigoSarka Kata így edz a szülés után – fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190620-sarka-kata-igy-edz-a-szules-utan.htmlSarka Kata a szülés után is keményen edzi a testét: megmutatta követőinek, mit csinál. Ez Zsír!OrigoHázi praktikák narancsbőr ellenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190618-hazi-praktikak-narancsbor-ellen.htmlŐsi ellenség, ami főleg a nyári szezonban keseríti meg a nők életét. A mozgásszegény életmód, a rossz táplálkozási szokások, de a genetika is felelős érte. Nem minden esetben tudjuk teljesen eltüntetni, de sokat javíthatunk rajta házi praktikákkal is. Ez Zsír!OrigoIszak Eszter 8 kilót hízott az utóbbi időbenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190618-iszak-eszter-8-kilot-hizott-az-utobbi-idoben.htmlA stressz következtében nagyon lefogyott Iszak Eszter a tavalyi évben, ám most valósággal tündökölt a Joy SMA múlt heti partiján. Egy igencsak merész ruhát választott, és elárulta, hogy 8 kilót hízott. Ez Zsír!--62 kilót fogyott, hogy megvehesse álmai menyasszonyi ruhájáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190613-jane-otoole-62-kilot-fogyott-hogy-megvehesse-almai-menyasszonyi-ruhajat.htmlMary Jane O'Toole rossz étkezési szokásai és mozgásszegény életmódja miatt hízott meg. Sokáig nem volt hajlandó tudomásul venni a tényeket, pedig már az egészsége is egyre romlott. Végül a lánykérés jelentett számára óriási motivációt, és végül el is érte célját: gyönyörű menyasszony lett. Ismerd meg Jane történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.