Lapos hasra vágysz? Könnyebben elérheted, mint gondolnád!

Forrás: Shutterstock -
lapos has egészséges életmód tipp edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyáshoz nem feltétlenül kell drasztikus változásokat hozni. Valójában egy olyan egészséges életmódot kell kialakítani, ami hosszú távon is tartható, ami nem okoz hiánybetegségeket, hanem éppen hogy feltölti a testünket jófajta tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és persze mindeközben fogyni is lehet. A lapos has titka is néhány apró változtatásban rejlik. 
  • Pörgesd fel az anyagcserédet

A lapos has egyik titka a jó anyagcsere: rendbe teszi a bélműködést, nem tud felhalmozódni a salakanyag a szervezetedben, így eltűnnek a pluszkilók. Soha semmilyen méregtelenítő kúrára nem lesz szükséged, ha a mindennapokban odafigyelsz arra, hogy megfelelően működhessen az anyagcseréd. Ennek egyik sarkalatos pontja a rostos ételek fogyasztása. A rostok serkentik az anyagcserét, javítják a bélműködést. A reggeli zabkása mellett a gabonák, a magvak, a zöldségek és a gyümölcsök is kiváló rostforrások.

A rostban gazdag ételek felpörgetik az anyagcserédet Forrás: Shutterstock
  • Igyál sok vizet

Az anyagcsere-folyamatok megfelelő működéséhez az elegendő mennyiségű vízfogyasztás is hozzátartozik. Gyakran elfelejtik megemlíteni, hogy a sok rostos étel fogyasztásával éppen ellenkező hatást érhetünk el, ha nem iszunk mellé vizet. Minimum napi két literre szüksége van egy felnőtt szervezetének. Mosd ki magadból a méreganyagokat a lapos has érdekében is.

Felér egy brutális kínzással! Ez történik a testeddel, ha nem iszol elég vizet

Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és a vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza. Olvasd el korábbi cikkünket!

  • Kerüld a túlevést

Napi ötszöri étkezésre van szükség ahhoz, hogy ne terheld meg egyszerre a gyomrodat. A túlevés nemcsak nagy pocakot eredményez, de a közérzetednek sem tesz jót. Bágyadttá, enerválttá tesz, ráadásul edzeni sem lehet tele hassal. A túlevés elkerüléséhez a két legfontosabb tényező, hogy lassítani kell az étkezési tempón, így lesz ideje az információnak eljutni az agyunkhoz, amikor jóllaktunk. A másik pedig az, hogy kisebb adagokat kell a tányérunkra tenni, és legfeljebb újra merni, ha az mégsem volt elegendő.

Forrás: Giphy
  • Hagyd el a puffasztó ételeket

Sok olyan étel van, ami egyébként kifejezetten egészséges, de puffasztó hatású. Például a a brokkoli vagy a bab. Ezeket érdemes ebben az időszakban mérsékelten fogyasztani. Viszont vannak olyan puffasztó ételek, amelyekről mindenképpen le kell mondani. Például a bő olajban, zsírban sült fogások, a finomított szénhidrátok, köztük a péksütemények, cukros ételek vagy a túlzottan sós nassolnivalók.

  • Edzésre fel

Már az étkezéssel is rengeteget tehetsz azért, hogy leadj néhány kilót, és lapos legyen a hasad. De a tökéletes végeredményhez, nem beszélve a jó közérzetről, edzésre is szükség van, és nem kell rögtön kondibérletre gondolni. Ezt is kezdheted apró lépésekkel. Először próbálj ki egy gyors otthoni edzést hangolódásként, ne feledd, néha napi öt perc is elég a cél érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.