A nagyszabású, mondhatni hétköznapi űrturizmus nincs is olyan távol, mint hinnénk. A Gateway Foundation várhatóan az első olyan társaság lesz, amely megnyitja az űrt a turisták előtt, méghozzá egy kifejezetten erre a célra épített űrhotelben.

A tervek szerint, ez a projekt nem is várat magára sokat, ugyanis 2025-ben kívánják megnyitni a Von Braun Rotating Space Station-t a különleges vakáció szerelmesei előtt.

Végül az űrbe jutás csak egy újabb lehetőség lesz, amelyet az emberek nyaraláskor választhatnak, akárcsak a sétahajózás vagy a Disney World - mondta a House Beautiful-nak Tim Alatorre, a Von Braun űrállomás vezető tervezője.

A Von Braun Rotating Space Station-t 2025-ben fogják megnyitniForrás: The Gateway Foundation

Alatorre azt is hangsúlyozta, hogy bár az általános költségek miatt az űrturizmus csak a szupergazdagok számára lesz elérhető, a Gateway Foundation hosszú távú céljai közt szerepel, hogy pár év alatt ezt sokkal több ember számára tegye elérhetővé.

Fontos megemlíteni, hogy nem a sci-fi filmekből ismert futurisztikus űrállomást terveznek, a belső terek inkább hasonlítanak majd a szokásos szállodákhoz a Földön: természetes anyagok és színek a komfortosabb és otthonosabb érzésért.

A belső terek a szokásos szállodai hangulatot idézik majdForrás: The Gateway Foundation

Az űrhotel vendégeinek teljes körű kiszolgálásban és kényelemben lesz részük – tehát távolról sem kell azokkal a problémákkal és lemondásokkal szembesülniük, mint a jelenkori asztronautáknak -, erről elsősorban a legkiválóbb ételek és a gravitáció gondoskodik majd. Számtalan olyan dolgot fog kínálni, amiket a mai luxus tengerjárók: éttermek, bárok, koncertek, filmvetítések és oktatási szemináriumok.

Az űrhotel vendégeinek teljes körű kiszolgálásban és kényelemben lesz részükForrás: The Gateway Foundation

Az űrhotel célja, hogy hetente legalább 100 vendéget fogadjon.