Hat év múlva akár a világűrben is nyaralhatunk - Épül az űrhotel

űrhotel űrturizmus nyaralás világűr űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagyszabású, mondhatni hétköznapi űrturizmus nincs is olyan távol, mint hinnénk. A Gateway Foundation várhatóan az első olyan társaság lesz, amely megnyitja az űrt a turisták előtt, méghozzá egy kifejezetten erre a célra épített űrhotelben.

A tervek szerint, ez a projekt nem is várat magára sokat, ugyanis 2025-ben kívánják megnyitni a Von Braun Rotating Space Station-t a különleges vakáció szerelmesei előtt.

A Von Braun Rotating Space Station-t 2025-ben fogják megnyitni Forrás: The Gateway Foundation

Alatorre azt is hangsúlyozta, hogy bár az általános költségek miatt az űrturizmus csak a szupergazdagok számára lesz elérhető, a Gateway Foundation hosszú távú céljai közt szerepel, hogy pár év alatt ezt sokkal több ember számára tegye elérhetővé.

Fontos megemlíteni, hogy nem a sci-fi filmekből ismert futurisztikus űrállomást terveznek, a belső terek inkább hasonlítanak majd a szokásos szállodákhoz a Földön: természetes anyagok és színek a komfortosabb és otthonosabb érzésért.

A belső terek a szokásos szállodai hangulatot idézik majd Forrás: The Gateway Foundation

Az űrhotel vendégeinek teljes körű kiszolgálásban és kényelemben lesz részük – tehát távolról sem kell azokkal a problémákkal és lemondásokkal szembesülniük, mint a jelenkori asztronautáknak -, erről elsősorban a legkiválóbb ételek és a gravitáció gondoskodik majd. Számtalan olyan dolgot fog kínálni, amiket a mai luxus tengerjárók: éttermek, bárok, koncertek, filmvetítések és oktatási szemináriumok.

Az űrhotel vendégeinek teljes körű kiszolgálásban és kényelemben lesz részük Forrás: The Gateway Foundation

Az űrhotel célja, hogy hetente legalább 100 vendéget fogadjon.

Egy hotel, melyben az optikai illúziók életre kelnek – Építészeti zsenialitáshttp://www.life.hu/otthon/20190118-egy-hotel-melyben-az-optikai-illuziok-eletre-kelnek-epiteszeti-zsenialitas-kinaban.htmlLehetséges, hogy Maurits Cornelis Escher neve nem mond semmit, de műveivel egész biztosan találkoztál már. A holland művész a végtelent próbálta ábrázolni, munkája nyomán olyan építményeket láthatunk, melyek elkápráztatják a szemet, és összezavarják az agyat. Geometriai formái fokozatosan alakulnak át valami mássá, az általa ábrázolt épületeket, bár elsőre valósnak tűnnek, mégsem lehet megépíteni. Hittük ezt legalábbis egészen mostanáig. OtthonOrigoHotel Monteleone, ahol egy kisfiú szelleme kísért a 13. emeleten (18+)http://www.life.hu/otthon/20181218-hotel-monteleone-new-orleans-ahol-egy-kisfiu-szelleme-kisert-a-13-emeleten.htmlNew Orleans a boszorkányság és a mágia városa. Nem csoda hát, hogy szellemjárta temetőin túl egy kísérteties szállodát is találunk itt. Az egyik legjobb ellátást, legszebb szobát kapjuk, no meg persze egy kisfiú szellemét. OtthonOrigoElhagyott helyek - Japán hotel fekete homokú tengerparttalhttp://www.life.hu/otthon/20181115-elhagyott-helyek-japan-hotel-fekete-homoku-tengerparttal.htmlAz 1960-as években a japánok úgy döntöttek, megalkotják a saját hawaii üdülőhelyüket – mivel a lakosság nem igen tudott más országokba utazni. A Fülöp-tenger szubtrópusi éghajlata ehhez tökéletesen meg is felelt, az Izu-szigeteken pedig megkezdődtek az óriási idegenforgalmi beruházások. OtthonOrigoA jövő utazási innovációja! - Szálloda, mely átszeli Amerikáthttp://www.life.hu/otthon/20170625-a-jovo-utazasi-innovacioja-szalloda-mely-atszeli-amerikat.htmlAz idei Radical Innovation Awards, vagyis a koncepcionális szállodai design verseny győztese, az utazás jegyében tárta a zsűri elé elképzelését. Lényegében a luxus vonatokat gondolta tovább, melyből megszületett – egyelőre még csak elméletben – a Hyperloop Hotel. Otthon--Luxus az őrülten gazdagoknak címezve - Videóhttp://www.life.hu/otthon/20190901-luxus-haz-az-orulten-gazdagoknak-cimezve-video.html„A pompa és a luxus csúcsa", így jellemzik ezt a Los Angeles nívós környékén lévő Bel-Air-i házat. Már a méretei is döbbenetesek a belső és külső tereiről nem is beszélve. Bár mi nem vagyunk hívei az effajta felesleges luxus-hajhászásnak, mégis megakadt rajta a szemünk. OtthonOrigoExtrém otthonok – Lakássá alakított helikopter Skóciábanhttp://www.life.hu/otthon/20190826-extrem-otthonok-lakassa-alakitott-helikopter-skociaban.htmlA különleges otthonok manapság igen népszerűek, legyenek akár buborékalakúak, akár szobányi méretűek, a most következő egészen biztosan az extremitás csúcsát jelenti. Az otthonná alakított helikopter meglepően kényelmes életteret biztosít. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.