A "párizsi háztetőkön" mutatta be új kollekcióját a Chanel a divathét zárónapján, kedden. A Grand Palais kupolái alatt kialakított 330 méteres kifutó díszlete a francia főváros házainak jellegzetes tetőit idézte meg. A Chanel minden alkalommal nagyszabású show-val kápráztatja el a közönségét, idén azonban a krémszínű kövezet és a bádoglemezek uralták a látványt.

 A Chanel ezzel a februárban elhunyt ikonikus művészeti vezetője, Carl Lagerfeld emléke előtt adózott, Lagerfeld ugyanis karrierje nagy részét Párizsban töltötte. A Chanel közleménye szerint a díszlet kéményeit és tetőablakait bolhapiacokon találták. A Chanel "elkötelezett amellett, hogy ha lehetséges újrafelhasználjon, újrahasznosítson anyagokat és elemeket divatbemutatói díszleteihez" - közölte szóvivőjük.

A Chanel ezzel a februárban elhunyt ikonikus művészeti vezetője, Carl Lagerfeld emléke előtt adózottForrás: Getty Images/2019 Peter White/Peter White

Ez volt a divatház első olyan kollekciója, amelyet teljesen Virginie Viard, Lagerfeld utódja tervezett. Viard hosszú ideig volt Lagerfeld jobb keze, kezdetben a Cloénál, majd a Chanelnél, amelynek művészeti vezetését februárban vette át. A Coco Chanel által 1910-ban alapított kicsiny butik ma már megamárka, 2018-ban bevételei 13 százalékkal 11,1 milliárd dollárra nőttek.

A Chanel közleménye szerint a díszlet kéményeit és tetőablakait bolhapiacokon találtákForrás: Getty Images/2019 Peter White/Peter White

A divatbemutatót megzavarta egy kisebb közjáték, de a sztárvendégek egyike, Gigi Hadid közbelépett és levezette a kifutóról a "betolakodó manökent". Egy fiatal nő, aki fekete-fehér tyúklábmintás tweed kosztümöt és fekete kalapot viselt, a nézőtérről ugrott fel a kifutóra a manökenek közé és velük vonult a záróképben. Egy teraszhoz érkezve azonban Gigi Hadiddal találta szemben magát, aki levezette a betolakódot a pódiumról és átadta a biztonságiaknak. Utóbbiak azért sem észlelték, hogy valaki megzavarta a showműsort, mivel a nő a Chanel egyik klasszikus mintájú kosztümjét viselte.Az illetőről később kiderült, hogy Marie Benoliel francia komédiás volt, aki közismert arról, hogy váratlanul és hívatlanul feltűnik rendezvényeken.