Egyre több nő választja sportágául a szumót Japánban

szumó szumós szokás Japán birkózó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Japánban a szumó nem csak sport, hanem szakrális tevékenység is, amiből a nőket az évszázadok során kizárták. -írja a nuus.

Az elmúlt években egyre több olyan nő van, akik a szumó birkózásban találták meg a tökéletesen egyéni sportot. A nők ugyan ma már szabadon gyakorolhatják ezt a rituális harcművészetet, de kizárólag amatőrként: a professzionális játékra nincs lehetőségük.

Sok nő óriási tehetség, de mielőtt elérné potenciálját, abbahagyja a szumót. Kevés az edző, aki érti és érzi egy női birkózó szükségleteit, és sokszor szponzort sem találnak. Az egész infrastruktúra a férfiak szumója körül forog.

A női versenyzők, akikből jelenleg pár száz van, ugyanolyan szabályok szerint szállnak ringbe, mint a férfiak, csak ők a híres szumó-öv mellett pólót is viselnek. A kislányok, akik ma szumót tanulnak, jobbára kisfiúkkal küzdenek meg, és amatőr versenyeken le is győzik őket, de profi ringbe egyelőre egyetlen nő se léphet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.