A világ legnagyobb karácsonyfája - Fotó

fenyőfa Olaszország karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki elutazik Olaszország, Gubbio nevű városába, lenyűgöző látványba lehet része; hiszen ebben a kisvárosban van a világ legnagyobb karácsonyfája.A város egyébként Szentendre testvérvárosa. 

Habár nem egyetlen fenyőről van szó, hiszen a Monte Ingnio egy fenyőkkel tarkított magaslat, amely a város tövében lenyűgöző látványt nyújt télen.

A karácsony közeledtével már 1981 óta több száz nagy teljesítményű izzó varázsol egy hatalmas karácsonyfát a hegy oldalába. Pontosabban a 750 méter magas fenyőt 700 fényforrás biztosítja, melynek gyökerei az ősi városfalba kapaszkodnak, és aminek csúcsdísze a hegytetőn lévő bazilikára mutat.

A nem mindennapi látványosságot 2020 januárjáig lehet felkeresni személyesen. A hely érdekessége, hogy a lakók és az oda látogatók az ünnepek idején rendszeresen adománygyűjtésben vehetnek részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.