Szabó Gyula Szabó Zsófi özvegy gyász emlék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A család jelenlétében leleplezték a Szabó Gyulát ábrázoló portrészobrot, amelyet a Klauzál Gábor Művelődési Központban állított a budafoki önkormányzat.

A 2014-ben elhunyt, Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész özvegye és gyermekei meghatódva követték az eseményeket a budafoki művelődési központban. -írja a Blikk.

"A tévét kapcsolgatva óhatatlanul is belefut az ember egy-egy filmbe, amelyben ő az egyik szereplő vagy a szinkronhang. Mindig mosolyt csal az arcomra az ilyen, a Columbónál rendszeresen el is időzöm és figyelem, hogy elhangzanak-e azok a mondatok, amelyeket anno nekem rejtett el benne, mert volt ilyen ám!"– mesélte nevetve Pálma a lapnak.

Szabó Zsófi édesanyja 27 évig volt hű társa az ország mesemondójának, és hatalmas örömmel tölti el, hogy ennyien emlékeznek a szeretett férjére.

"Szoktam nosztalgiázni, elmélyülök egy-egy emlékben, sőt, néha hangosan is kimondom, amit neki szánnék. Amikor kimegyek a temetőbe, mindig elmesélem neki életünk történéseit, beszélgetünk...Annyira édes az unokám, ha meghallja a Magyar népmeséket, akkor felkiált, hogy az a papa, de képről is felismeri, Gyuszi része az életének."

A megemlékezésen a színész lánya, Szabó Zsófi is részt vett.

"Ő a magyar kultúra része, de nekem az édesapám volt, aki imádott ezen a környéken élni. Emlékszem, ha bementünk egy boltba, mindenkit úgy köszöntött, mintha a családtagja lenne. Szerették őt, miatta még azt is megengedték, hogy a játékboltban ne csak vásároljunk, hanem játszótérnek használjuk"– árulta el az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.