Geszti Péter a Rapülőkről: "Tét nélküli játék volt"

Forrás: Youtube -
együttes Rapülők Geszti Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Első Emelet két egykori zenésze és dalszövegírója játéknak szánta a Rapülők dalait, de első lemezük váratlan és hatalmas sikert aratott. Az 1992-es Rapülők című album megjelentetését számos kiadó vezetője visszautasította, és ez a döntés egyiküknek kis híján nagyon kellemetlen pillanatokat okozott.

A Rapülők első albuma 1992-ben jelent meg. Az azonos nevű együttest az addigra megszűnt Első Emelet két tagja, Berkes Gábor billentyűs, Szentmihályi Gábor dobos és Geszti Péter dalszövegíró alapította, de egyáltalán nem ez volt a tervük.

Geszti Péter boldog akar lenni és nem gazdag rapülők gif Forrás: Youtube

Az első olyan visszajelzést, ami előrevetíthette a sikert, a Hungária egykori tagjától, Novai Gábortól kapták, aki abban a stúdióban dolgozott, ahol a Rapülők is. Ő azt mondta: „gyerekek, ha ez nem fog nagyot szólni, akkor semmi!" És igaza lett, bár ezzel akkor szinte senki sem értett egyet - meséli Geszti Péter.

A Rapülők első lemezéről, az akkori hip-hop szcénához és a reklámszakmához való viszonyukról, a dalok születéséről, a videóklipek és a lemezborítók tervezéséről további részleteket és történeteket mesél Geszti Péter február 20-án este Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben. A közönség kiváló hangzásban hallgathatja végig a teljes albumot Geszti Péterrel, akivel aztán Horváth Gergely, a Klasszik Rádió műsorvezetője beszélget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.