Így Facebookoznak az 50 felettiek

Forrás: Shutterstock -
szokások Facebook 50 felettiek közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg a rendszerváltás utániak beleszülettek a digitális világba, addig az idősebb generáció tagjai közül sokan nehezen birkóznak meg az internet világával. A generációs szakadék a közösségi médiában mutatkozik meg leginkább. Összegyűjtöttünk 5 olyan szokást, amelyről egyértelműen az idősebb korosztály jut eszedbe. 

1. Giccses profilkép-keretek


Többnyire csillámok, rózsák, gyertyák, vagy más giccsek díszítik az internet után szocializálódottak profilképeit. Némely képen még jókívánságok és verseket is olvashatóak.

2. MINDENT NAGY BETŰVEL ÍR, MINTHA KIABÁLNA

Az internetes kommunikáció egyik íratlan szabálya, hogy ha valamit nagy betűvel írunk, az kiabálásnak minősül, de legalábbis egy erősebb, agresszívabb hangnemet jelent. Az idősebb felhasználók viszont gyakran - sokszor tudtukon kívül - fittyet hánynak az etikára, és digitális üvöltözéssel fejtik ki álláspontjukat egy-egy közéleti kérdésben.

Így Facebookoznak az 50 felettiek Forrás: Shutterstock


3. Szelfi: szigorúan alulról, rossz fényviszonyok között


Nem kell sokat kutakodni, hogy tippeket találjunk az optimális szelfi elkészítéséhez. Persze nem atomfizikáról van szó, olyan apróságokra kell gondolni, mint hogy mindig jó fényviszonyok között, inkább fejmagasságnál feljebbi szögből készítsünk lehetőleg több képet, hogy legyen miből válogatni.

4.Megköszönni, gyakorlatilag bármit


A régi, offline idők szokásaihoz híven, illedelmesen megköszönnek gyakorlatilag bármit – írta a Noizz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.