Így fertőtleníts a leghatékonyabban az otthonodban!

Forrás: Shutterstock -
fertőtlenítés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindegy, hogyan fertőtlenítünk otthonunkban, ugyanis most egy apró hiba is végzetes lehet.

Mindenki tudja már a legfontosabb előírásokat: kerüljük a tömeget, vegyünk fel védőmaszkot és kesztyűt, mossunk kezet amennyiszer lehetséges, és ne nyúljunk az arcunkhoz. Azt is tudjuk, hogy a vírus akár több napig is képes életben maradni egy-egy felületen, tehát szükséges a házban fertőtlenítést végezni.

Forrás: Shutterstock

Ezek a szerek a leghatékonyabb vírusölők


A szappanos víz

Feloldja a zsírburkot a vírus körül, és örökítőképtelenné teszi azt. Éppen ezért nagyon jó megoldás, ha a felületeket szappanos vízzel lemossuk, mert ez a megoldás fizikailag is eltünteti a vírusokat onnan.

Fehérítő, fertőtlenítő
Azok a fertőtlenítők, amelyeknek hatóanyaga a nátrium-hipoklorit, nagyon hatékonyan pusztítják a vírust minden felületről. A legjobb, ha 10-15 percig hagyja hatni a szóban forgó területen, aztán alaposan letörli onnan.

Orvosi alkohol
A legtöbb orvosi alkoholban etanol található, ami mindössze 30 másodperc alatt képes elpusztítani a vírust. Ahogy a fertőtlenítő, úgy az etanol is a vírus RNS-ét pusztítja el, így a kórokozó nem tudja másolni magát az emberi sejten belül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.