Így kezelik más országok a koronavírus-járványt

Forrás: AFP/Pau Barrena -
karantén koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahány ország, annyi féle szokás,ez a koronavírus-járvány idején sem változik. Íme néhány furcsa intézkedés különböző országokból!

Malajziában például az váltott ki heves indulatokat, hogy a kormány arra kérte a nőket, adjanak magukra. Sminkeljenek és öltözzenek csinosan, valamint ami a legfontosabb: ne veszekedjenek a férjükkel! - írja a BBC.

Több ország sajátosan kezeli a koronavírus-járványt. Forrás: AFP/Pau Barrena

A járványnak egyre több halálos áldozata és fertőzöttje van, a vírus eddig már 180 országban jelent meg. A legtöbb országban szigorú intézkedésekkel igyekeznek megfékezni a járványt, ennek ellenére vannak olyan országok, ahol a mai napig nem hisznek a korlátozásokban. Ilyen például Svédország. A 16 évnél fiatalabb diákok továbbra is iskolába járnak, ki lehet menni az utcára, sőt mitöbb még néhány szórakozóhely is nyitva van.

Szerbiában pedig egy teljesen bizar kutyasétáltatási törvényt rendelt el a kormány. Kimondták, hogy csak este 8 és 9 között sétáltathatják kiskedvenceiket a gazdik. Akkora botrány kerekedett ki az egészből, hogy szinte egyből eltörölték.

A legérthetetlenebb helyzet, pedig Fehéroroszországban uralkodik, itt ugyanis ugyanúgy megtartják a sporteseményeket, a lelátók pedig zsúfoltságig vannak szurkolókkal. A fehérorosz köztársasági elnök nem hisz a vírus levegőben való terjedésében.

Panamában pedig a férfiak és a nők különböző időpontokban hagyhatják el otthonaikat csupán két órára. Vasárnap azonban senki sem mehet sehová.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.