Idén lesz az első olyan húsvét, amit hívők nélkül rendeznek meg a Vatikánban

Forrás: AFP -
húsvét Vatikán koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány miatti kialakult helyzetben ez lesz az első húsvét az egyház történelmében, amelyet hívők nélkül, az interneten rendeznek meg Vatikánvárosban.

A római via crucis (keresztút) eredeti helyszíne a Colosseum. Az idei volt az első alkalom 1965 óta, hogy a nagypéntek esti eseményt nem az ókori amfiteátrumnál tartották meg. A járvány miatt a Colosseum előtti tér teljesen üres volt, akárcsak a Vatikán és Róma egész városa is. Ami az elképesztő tömegekhez képest ijesztő látvány nyújt az olasz fővárosban.

Forrás: AFP

A teljesen lezárt Szent Péter téren a keresztút vonalát mécsesek világították emberek helyett.

Ferenc pápa az idei menet végén nem mondott beszédet. Azonban nagypéntek délután az egyházfő betelefonált a RAI olasz közszolgálati televízió vallási műsorába, ahol elárulta mennyire együtt érez a járvány betegeivel, átéli "a világ fájdalmát". Azt is hozzátette, hogy a remény nem oszlatja el a szenvedést, de segítséget nyújthat ebben a nehéz időszakban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.