Íme, a Disney legfelkavaróbb összeesküvés-elméletei!

bizarr összeesküvés-elmélet sokkoló rajzfilm Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság egyre több és bizarrabb összeesküvés-elmélet lát napvilágot. Az életnek aligha van olyan szelete, amihez ne párosítottak volna természetfeletti magyarázatot vagy bármiféle konspirációs teóriát. Még a legártatlanabbnak tűnő dolog, mint a rajzfilmek és a Disney világa sem úszta meg, hogy ne alkossanak róluk néhány szaftos és sokszor megrázó történetet. Íme, néhány elmélet, amit sose gondoltál volna a Disney-ről!

A cikk egyesek számára sokkoló lehet, ugyanis a gyermekkori emlékek lerombolására alkalmas információkat tartalmazhat!

1. Pán Páter a halál segítője

Pán Péter, mint halálangyal Forrás: Walt Disney

Mindenki ismeri a történetet a zöld ruhás kisfiúról, aki egy éjszaka meglátogatja a három angol gyerkőcöt, és repülve elviszi őket Sohaországba, ahol a gyerekek soha nem nőnek fel. A mese így egészen elbűvölően hat, de néhány teória szerint a cselekmény korántsem ilyen vidám. Pán Péter valójában a halálangyala és ő segíti át a gyermekeket a túlvilágra. Ezzel pedig értelmet nyerne az az állítás, hogy Sohaországban miért nem idősödnek az emberek. Azt is megemlítik, hogy Pán Péter a nehézségekkel küzdő gyermekeket hívja meg országába, ahol boldog lurkók lehetnek az idők végezetéig.

2. Gaston (Szépség és a Szörnyeteg) ölte meg Bambi anyukáját

Gaston Bambi anyjának gyilkosa Forrás: Giphy

Mindannyian tudhatjuk, hogy Gaston remek vadász, hiszen rengeteg trófea díszíti otthonának falát. Van esély arra, hogy ő ölhette meg a kis Bambi anyukáját? A lehetőségek tárháza végtelen, ugyanis
a Bambiban nem lehet látni, hogy ki az, aki meghúzza a ravaszt ezzel földre terítve a kis szarvasbika mamáját. Sosem tudjuk meg, hogy valójában kitette. Azonban a Szépség és a Szörnyeteg elején láthatunk egy őzet inni a patakból, ami erre lehet némi utalás. Valamint a Felix Salten ihlette történet is Európában játszódik, pont ugyanúgy, ahogy a Szépség és a Szörnyeteg ezzel még több esélyt adva a teóriának.

3. Geppetto és Kuka ugyanaz a személy

Kuka és Geppetto ugyanaz a személy Forrás: Walt Disney

Azt gondolhatnád, hogy Kuka egyike a hét törpének, de lehetséges, hogy valójában ő Geppetto kiskori énje. A hasonlóság tagadhatatlan a két karakter között: a hatalmas füleken át egészen a nagy kék szemekig és a piros orrig, ám nem csak külsőleg hasonlítanak! Mindketten bénácskák és figyelmetlenek. Felmerülhet a kérdés az emberben, hogy hogy lehet egy és ugyanaz a személy, hiszen Kuka nem tud beszélni ellenben Geppettoval. A magyarázat egyszerű! A hat törpe még réges régen talált egy elhagyott kisbabát, majd befogadták. Kuka még nagyon kicsi volt ezért nem tudott beszélni. Felnőtt korában azonban sajnálatos módon összerúgta a port a többi törpével, ezért költözött Olaszországba, ahol felvette a Geppetto nevet. Mivel barátok nélkül maradt elkezdett játékokat készíteni magának. A többi meg már történelem!

4. Csészike a Szörnyeteg törvénytelen fia

Csészike a Szörnyeteg fia Forrás: Giphy

Mi van ha Csészikének nem is Kannamama az anyukája? Ugyanis ő túl idős lenne, ahhoz, hogy gyermeket vállaljon illetve szüljön, és az is biztos, hogy ezt nem csészeként tette. Az elmélet szerint a varázserejű tündér elcsábította a fiatal herceget és teherbe esett tőle, ám amikor elrejtették előle a törvénytelen gyermekét bosszúból elátkozta az egész kastélyt, beleértve a saját fiát is. Kannamama pedig felnevelte őt, hogy ne anya nélkül kelljen felnőnie. Ezért hihetjük azt, hogy ő az anyukája. A rajzfilmben egyébként több olyan párbeszéd is utal arra, ami azt bizonyítja: Csészikének még idősödnie kell, hogy megtudja az igazságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.