86. születésnapját ünnepli Bodrogi Gyula: "A színház bitangul hiányzik nekem"

Forrás: MTI/Rosta Tibor -
ünneplés színház karantén Bodrogi Gyula szülinap születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kollégák és barátok helyett idén élettársával, saját otthonában ünnepli 86. születésnapját Bodrogi Gyula.

A művész úr a Blikknek beszélt rendhagyó születésnapjáról, és elárulta, hogy éli meg a karanténban töltött napokat.

Törvénytisztelő vagyok, elfogadom, hogy a pandémia miatt idén ünnepelni is csak zárkózottan tudok, de most, hogy nincsen, a színház bitangul hiányzik nekem. Ez hiányzik a legjobban.

A közönség, a kollégák és az a légkör, hogy semmi nem igaz, mégis mindent elhisznek nekünk. Hogy a nézők is velünk játszanak. Nem tudtam, hogy ennyire szeretem – kezdte Bodrogi Gyula.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész a veszélyhelyzet kihirdetése előtt a Nemzeti Színházban, a József Attila Színházban és a Budapesti Operettszínházban is játszott és két rendezése volt a Turay Ida Színház műsorán.

"A koromnak megfelelően érzem jól magam, talán annál kicsit jobban. Szeretem az életet, és úgy ötven évvel jól el is tudok számolni.

A többit a jó isten ajándékának tekintem, és nem is változtam, csak a világhoz viszonyítva, bár a megszólítások alakulásán azért észrevettem, sok esztendő röppent el felettem. Nem is olyan régen még Gyuszika voltam, aztán Gyula lettem, majd művész úr és Gyula papa. Aztán jött a „milyen jól nézel ki!", de már azt is hallottam, hogy „te még mindig játszol?" – folytatta a művész úr, aki idén élettársával, és egy kupica birspálinkával ünnepli szülinapját.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.