Érdemes már most megtervezni a következő vakációt

Vakáció telelés tervezés utazás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei nyár olyan, mint egy lottósorsolás: csak a szerencsén múlik. A járvány miatt a turizmus voltaképpen megszűnt, mind külföld, mind pedig belföld tekintetében. Rengeteg utazást lemondtak már most is, de vannak, akik még reménykednek benne, hogy mondjuk, az augusztusi nyaralást nem viszi magával a COVID-19.

Két embertípust lehet markánsan megkülönböztetni, ha utazásról beszélünk. Az egyik, aki már januárban megtervezi, hogy hova megy vakációzni júliusban, míg a másik típus inkább az utolsó pillanatban dönt. Mindkettőnek van előnye és hátránya egyaránt, idén azonban feje tetejére állt a világ, s akik előrelátóan tervezték meg a nyarat, azok bizony lehet, hogy pórul jártak. Ennek ellenére, mégis

érdemes kicsit elgondolkodni a vakáció témáján, hiszen a karantén sem tart örökké,

s akik nem akarják feladni az idei üdülést teljesen, azoknak nem árt előre gondolkodniuk.

Tervezés


Ha nem akarunk lemondani az idei vakációról, akkor jó, ha számba vesszük a lehetőségeket. Az egyik, hogy pár hónapon belül rendeződik a legtöbb országban a helyzet, s így már nyáron nyakunkba vehetjük a világot. A másik eshetőség, hogy csak ősszel vagy télen tudunk újra utazni. Bármelyik forgatókönyv is váljon valóra, mindkettőre legyen tervünk.

Ha nem akarunk lemondani az idei vakációról, akkor vegyük számba a lehetőségeket és tervezzünk előre Forrás: Shutterstock

Nézzük meg, hova mennénk szívesen nyáron és hova ősszel, netán télen.

Értelemszerűen egészen más desztinációt fogunk felkeresni júliusban, augusztusban, mint novemberben vagy decemberben. Így szépen gondoljuk át és írjunk össze 3-3 országot mindkét variációra. Miért hármat? Mert egyáltalán nem biztos, hogy a járvány mindenhol ugyanakkor ér véget. Ahogyan a kezdete sem ugyanakkorra datálódott. Ne essünk abba a hibába, hogy teljesen beleszeretünk egyetlen úti célba, hiszen lehet, hogy pont ott fog legtovább tartani a járvány. Miután az országokat kiválasztottuk, határozzuk meg a várost és kezdjünk el szállásokat nézni, ne akkor kapkodjunk majd, amikor a pandémia lecsengését követően mindenki ráveti magát a netes szálláskereső oldalakra. Legyen határozott elképzelésünk, tájékozódjunk a környékről és válasszuk ki, mely szállások tetszenek, így már csak a konkrét foglalás marad majd hátra, amikor újra beindul a turizmus.

Kapcsolatfelvétel


Talán furcsán hangzik, de ha megtaláltuk a számunkra kedvező országot és azon belül a kedvenc szállásainkat vegyük fel velük a kapcsolatot. Érdemes érdeklődni, hogy a jelenlegi állás szerint hogy látják - ha a járvány elvonult -, mikor nyitnak ki?

Egyáltalán kinyitnak-e?

Ha megtaláltuk a számunkra kedvező országot és azon belül a kedvenc szállásainkat, vegyük fel velük a kapcsolatot Forrás: Shutterstock

Ez biztosan változó, hiszen vannak, akik felmondtak a teljes személyzetnek, míg mások csökkentett bérrel megtartották a munkaerő nagy részét. Logikusan az utóbbinál sokkal könnyebb beindítani a gépezetet, mint ahol új embereket kell toborozni és csak ezután lehet szó a vendégek fogadásáról. Ráadásul, ha időben felvesszük a kapcsolatot a szállásadóval, akkor az sem kizárt, hogy kedvezményt biztosítanak nekünk, hiszen a turizmus képviselői nagy eséllyel versengeni fognak az utasokért. Merjünk rákérdezni erre is!


Ne hagyjuk tehát, hogy a vírus teljesen tönkretegye az utazással kapcsolatos terveinket. Álmodozzunk, kutassunk, találjuk meg a legmegfelelőbbet, hogy amikor elvonulnak a vészterhes idők, készen álljunk és már csak a bőröndöt kelljen becsomagolni. Újratervezés indul!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.