Anyák napja anyák nélkül: híres emberek gyerekei csalnak könnyet a szemünkbe

anyák napja SOS Gyermekfalvak Alapítvány állami gondozott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belegondoltunk már, milyen lehet kint állni ünneplő ruhában a szülők előtt Anyák napján annak a gyereknek, aki nem élhet az anyukájával? 2017-ben közel 23.000 gyerek élt állami gondoskodásban, 64%-uk nevelőszülőknél. Többségüket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt emelték ki a családból. Anyák napja alkalmából híres emberek gyerekei csalnak könnyet a szemünkbe, ahogy felköszöntik édesanyjukat.

Sztankay Orsi fia/Sztankay István unokája, Farkasházy Réka és Kárász Eszter lánya is segít az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekeknek. 23 ezer gyerek nem élhet az anyukájával. Nekik az Anyák napja egészen mást jelent.

Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek nyújt szerető, biztonságos otthont, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS-be. Azért dolgozunk, hogy egy gyerek se nőjön fel egyedül. Alapítványként adományokból tartjuk fenn magunkat, ezért örülünk, ha bármilyen összeggel támogatsz minket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.