A vészhelyzet kihirdetése óta egyik előadónak sincs bevétele. A szórakoztatóipar lebénult, az új kormányrendelet pedig megadta a végső csapást, ugyanis augusztus 15-ig nem lesznek tömegrendezvények, a fesztiválok és koncertek többsége pedig elmarad.

A járvány eddig még sosem tapasztalt anyagi károkat okozott a magyar zeneiparban. Rengeteg ember, illetve cég kerülhet a csőd szélére. - írja a Blikk. 

Pillanatképt a tavalyi Sziget fesztiválrólFotó: sziget.hu/Rockstar Photographers

Végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollégáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált"

 - mondta Kádár Tamás főszervező közleményében, melyben a Sziget Szervezőiroda lemondta a három legnagyobb magyar fesztivált: a VOLT-ot, a Balaton Soundot és a Szigetet.

Posztobányi Andor, az Országos Rendezvényiroda tulajdonosa, aki a legnagyobb haza sztárok koncertjeit szervezi, mint  például: a Vastag testvérek, Wolf Kati vagy éppenséggel Péter Szabó Szilvia kijelentette, már most többen veszélyben vannak azok közül, akik az előadók, zenekarok stábtagjaiként dolgoztak.

„A sofőrök, roadok, háttéremberek eddig sem kerestek vagyonokat, de most többségüknek kenyérre sem telik már.Ez az iparág letérdelt, és kapott a vírustól egy fejlövést.Előadónként is többmilliós bevételkieséssel kell számolni, de az iparágban legalább 50 milliárdnyi a bukás, és szerintem még évekbe telik, mire ez a szakma feláll ebből, de már nem lesz semmi sem olyan, mint korábban" - jelentette ki határozottan.