Minimum 50 milliárdnyi forintot a bukott a magyar zeneipar

Fotó: sziget.hu/Rockstar Photographers -
fesztivál szórakoztató ipar koronavírus zeneipar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vészhelyzet kihirdetése óta egyik előadónak sincs bevétele. A szórakoztatóipar lebénult, az új kormányrendelet pedig megadta a végső csapást, ugyanis augusztus 15-ig nem lesznek tömegrendezvények, a fesztiválok és koncertek többsége pedig elmarad.

A járvány eddig még sosem tapasztalt anyagi károkat okozott a magyar zeneiparban. Rengeteg ember, illetve cég kerülhet a csőd szélére. - írja a Blikk.

Pillanatképt a tavalyi Sziget fesztiválról Fotó: sziget.hu/Rockstar Photographers

- mondta Kádár Tamás főszervező közleményében, melyben a Sziget Szervezőiroda lemondta a három legnagyobb magyar fesztivált: a VOLT-ot, a Balaton Soundot és a Szigetet.

Posztobányi Andor, az Országos Rendezvényiroda tulajdonosa, aki a legnagyobb haza sztárok koncertjeit szervezi, mint például: a Vastag testvérek, Wolf Kati vagy éppenséggel Péter Szabó Szilvia kijelentette, már most többen veszélyben vannak azok közül, akik az előadók, zenekarok stábtagjaiként dolgoztak.

„A sofőrök, roadok, háttéremberek eddig sem kerestek vagyonokat, de most többségüknek kenyérre sem telik már.

Ez az iparág letérdelt, és kapott a vírustól egy fejlövést.

Előadónként is többmilliós bevételkieséssel kell számolni, de az iparágban legalább 50 milliárdnyi a bukás, és szerintem még évekbe telik, mire ez a szakma feláll ebből, de már nem lesz semmi sem olyan, mint korábban" - jelentette ki határozottan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.