Szlávik János: szeptemberben elérhető lesz a védőoltás

Fotó: Koncz Márton - Origo -
védőoltás Szlávik János koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a mai sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az elmúlt hónapokban sokat tanultunk a járványról, ám még mindig nem tudunk eleget. Szeptemberre azonban az oltóanyag készen lesz.

Az Operatív törzs mai tájékoztatóján először az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat köszöntötték anyák napja alkalmából, majd részletesen beszámoltak a legfrissebb információkról.

Forrás: MTI/Kovács Attila

nyilatkozta Szlávik János, aki hozzátette komoly és hatékony vírusellenes, immunerősítő terápiákat alkalmaznak már, amik napokon belül elérhetőek lesznek itthon is. Szeptemberben pedig elérhető lesz egy vagy két oltóanyag.

Ezt követően Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár a holnapi érettségi kapcsán elmondta, hogy több mint 84 ezren fognak vizsgát tenni. Elsősorban a biztonsági intézkedéseken van a hangsúly, ezért kiemelte, senkinek nem kötelező most érettségizni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.