Szlávik János szerint messze vagyunk még nyájimmunitástól - Videó

korlátozás járvány Szlávik János karantén nyájimmunitás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Mokkában beszélt a szabálysértésekről, illetve a szabályok betartásáról.

A műsor elején egy videóbejátszásban megmutatták, hogy az emberek egymáshoz közel edzenek, sétálnak, kocognak és a maszkokat pedig nem használják.

A műsorvezetőnő, Orosz Barbara azt kérdezte Dr. Szlávik Jánostól, hogy a fővárosban élők vajon miért nem veszik elég komolyan a korlátozások betartását, ebből következően pedig mi lesz ennek a hosszú távú következménye.

„Csak komolyan vesszük, hiszen a mai nap is tovább csökkent az új fertőzöttek száma, úgyhogy én úgy gondolom, még ha a budapestiek nem is veszik annyira komolyan, bizonyos szabályokat betartanak, és a járvány úgy halad, ahogy ennek Közép-Európában haladnia kell."

-válaszolta az infektológus.

A főorvos szerint, ha ebben az ütemben halad a továbbiakban a járvány, akkor júniusra még jobban csökken az fertőzöttek száma. A nyájimmunitás kialakulását azonban még távolinak gondolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.