Nyílt titok, hogy Diana és Károly érdekből kötetett házassága korántsem volt konfliktusoktól mentes. Mostanra pedig napvilágot látott egy titok, miszerint nem a walesi hercegné volt az első, akinek a herceg megkérte a kezét.

Nem! Nem Kamilla volt a kiszemelt, jogos lehet a felvetés, hiszen jól tudhatjuk ő Károly nagy szerelme és az élet őket igazolta, hiszen a mai napig házasok. A szóban forgó hölgyet azonban Amanda Knatchbullnak hívják, aki Dianához hasonlóan szintén nemesi családból származott, így alkalmas lehetett volna arra, hogy a trónörökös házastársa legyen - írja az Express.

Amandát  Károly nagybátyja, és a lány nagypapája, Lord Mountbatten nézte ki Károlynak. Lord Mountbatten kerítőként mindent megtett azért, hogy a fiatalok egymásba szeressenek, ekképpen Károly és Amanda 1974 és 1979 között rengeteg időt töltött együtt.

Amanda imádta a herceg energiáját, lelkesedését, humorát és kedvességét. Olyan lány volt, akinek az értékei és érdeklődése megegyezett a trón várományosával"

nyilatkozta Howard Hodgson, aki Károly életrajzi könyvét írta.

Amanda azonban mégis nemet mondott a lánykérésre. Hodgson szerint félt a hatalmas tehertől, ami egy hercegné nyakába szakad.