Szilágyi István unokája szívszorító levéllel búcsúzik nagypapájától

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
halál szilágyi istván temetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brutálisan meggyilkolt Szilágyi Istvánt péntek délelőtt kísérik utolsó útjára. A színész unokája, a 17 éves Nándor nem tud jelen lenni a temetésen, azonban a búcsú így sem marad el: egy levélben búcsúzik majd el szeretett nagypapájától.

Jolika néni ma délelőtt kíséri utolsó útjára imádott férjét, Szilágyi Istvánt, akinek életét fiuk oltotta ki. Az özvegy fájdalma mérhetetlen, és ezen az sem segít, hogy egyedül kell megbirkóznia a veszteséggel.

A gyilkossággal gyanúsított fia az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tölti az előzetes letartóztatását, egyetlen unokája, Nándor pedig Brüsszelben él az édesanyjával. A koronavírus-járvány miatt nem térhetett haza a temetésre. A kamaszfiú volt az idős művészházaspár szeme fénye, az egyetlen, akire igazán büszkék lehettek, és Nándi is nagyon ragaszkodott az apai nagyszüleihez.

A 17 éves fiú úgy döntött, hogy ha már nem lehet ott a temetésen személyesen, levélben búcsúzik el a nagypapájától.

Nándi elküldött egy levelet Forgács Péternek, a Győri Nemzeti Színház igazgatójának, és arra kérte őt, hogy olvassa fel a temetésen a nagyapjának szánt sorokat.

„Természetesen, ahogy a templomi búcsúztatón, úgy a temetésen is rövid beszéddel készülök. Fájdalmas tisztség az enyém, hiszen mindannyian nagyon szerettük Pistát.

A temetés legnehezebb része számomra az lesz, amikor felolvasom az unoka, Nándi sorait. A fiú nagyon érzékeny lelkű, és mivel nem tudnak az édesanyjával hazautazni, rendhagyó módon búcsúzik el a nagyapjától. Szívhez szóló sorokat írt, amiket a temetésen majd mindenki hallhat.

Köszönetet mondott neki a sok törődésért, hiszen nagyon szoros volt közöttük a kapcsolat, biciklizni is Pista tanította meg a fiút. A levél megható, és tele van szeretettel" – árulta el a Ripostnak Forgács Péter, aki a színházával a temetés összes költségét magára vállalta.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.