Árverésre bocsátják Marilyn Monroe képeit: a fotósorozat milliókat ér

Forrás: NORTHFOTO/ Newsteam -
fotó Marilyn Monroe Dienes Andor árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Marilyn Monroeról készült fekete-fehér fotókat május 28-án, a Los Angeles-i Nate D. Sande Aukciós Házban árverezik el. A fotókat egy magyar származású fotográfus, Andre de Dienes készítette.

1945-ben Norma Jean Baker, azaz Marilyn Monroe arról álmodozott, hogy Hollywood legnagyobb csillaga lesz. Dienes Andor meglátta az ellenállhatatlan szépséget a 19 éves lányban, és ez a fekete-fehér 9 képből álló fotósorozat is mutatja, hogy a fotográfust különleges viszony fűzte a színésznőhöz.

Marilyn és Andre de Dienes csaknem egész Kaliforniát bejárta együtt, és közben már azt tervezgették, hogy összeházasodnak. A tengerparton készült fekete-fehér fotókra felfigyeltek Hollywoodban, és a szőkeség a szerelem helyett inkább a karriert választotta. Ennek ellenére barátok maradtak, és 1953-ig Dienes rengeteg fotót készített Marilynről.

A 19 éves szőkeségről készült 9 fotó darabonkénti kikiáltási ára 317 ezer forintnak megfelelő dollár.

Forrás: NORTHFOTO/ Newsteam

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.