Ezek voltak az egykori first lady, Jackie Kennedy szépségtitkai

Forrás: Northphoto -
Jackie Kennedy USA Amerika John Kennedy szépség arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jackie Kennedy egykor Dr. László Ernő (az Erno Laszlo márka alapítója) páciense volt. A bőrgyógyász régi feljegyzéseiből kiderül, milyen lépésekből állt a first lady szépségápolási rutinja.

John F. Kennedy özvegye kifogástalan megejelenésével több millió nő példaképévé vált, illetve több first ladynek is ő volt az követendő ikon. Jackie hamar a 60-as évek stílusikonja lett: mindig divatos haja, makulátlan sminkje és tökéletes szoknyái, kosztümjei sok nőnek jelentettek követendő példát -írja az instyle.hu

Forrás: Northphoto

A feljegyzések szerint Jackie 1963. május 1-jén járt először bőrgyógyászati konzultáción Ernőnél. A napvilágot látott írógéppel írt orvosi papíron a következők álltak:

Dr. Laszló Ernő (Erno Laszlo) bőrápolási aranyszabályai Jackie Kenendynek:

  • Arcápolás: ne használj több olajat vagy krémet, mint az ajánlott mennyiség, mert úgy sosem tűnnek el a pattanások és a mitesszerek visszatérnek!
  • Testápolás: olaj (Erno Laszlo Phelityl Pre-Cleansing Oil, 58 dollár) bemasszírozása a karokra, lábakra.

  • Hónalj:Light Controlling Lotion (68 dollár most) tonik használata minden alkalommal, amikor az arcon is használod.

  • Edzés/mozgás: sétálgatás a golfpályán Cape Codban... De ezt Jackie szerette kihagyni, elsősorban azért, mert unta, és csak másodsorban azért, mert félt, hogy visszeres lesz a lába a sok gyaloglástól.

  • Napozás: bátran napozz, mert jót tesz a bőrnek, ne félj a barna pöttyöktől, szeplőktől, mert ősszel majd elhalványítjuk.

  • Ajánlás John F. Kennedynek: fürdés előtt olajozza be magát (4-szer fürdik egy nap), utána használjon tonikot, hogy ne pattogjon ki a bőre. Napozáshoz használjon napolajat.

  • Étrend: Reggeli: 2 főtt tojás, hollywoodi toast mézzel, tea, sovány tej; Ebéd: marhahús, grillcsirke, túró vagy hasonló (fehérjedús étel), sovány tej; Vacsora: hús, vízitorma saláta vagy bármilyen zöldség.

Íme az eredeti, írógéppel írt "recept":

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.