Ezektől a késő esti rossz szokásoktól könnyebben elhízhatsz

Forrás: Shutterstock -
elhízás alvás túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjszaka, alvás közben is hízhatunk, ha elkövetünk néhány hibát este. Talán nem is gondolnád, hogy mi minden lehet felelős ezért a folyamatért.

Késő esti evés
Nem tanácsos 18 óra után enni, mert az esti falatozás növeli az inzulin és a koleszterin szintet is. Így ne hagyd túl későre a vacsorát.

Kevés alvás
Köztudottan 7-8 óra alvás szükséges egy felnőtt szervezetnek. Az elégtelen mennyiségű alvás pedig az anyagcsere felborulásához vezethet.

Kávézás este
Koffeint ne fogyassz lefekvés előtt 6 órával, ugyanis ha a kávéban lévő klorogénsav felhalmozódik, a szervezetben, az hízáshoz vezet.

A kevés alvás és a szobád színe is felelős lehet az elhízásért. Forrás: Shutterstock

Okostelefon használata
A fényt kibocsátó elektronikus kütyük használta lefekvés előtt gátolják a pihentető alvást, és az elhízással is szoros összefüggésben állnak.

Túl későn fekszel le
Akik akkor kelnek, amikor még nincs világos, kevésbé hajlamosak az elhízásra, mint azok akik napsütésben ébrednek. Így érdemes este korán ágyba bújni.

A szobád színe
Gondoltad volna, hogy a szobád színe is befolyásolhatja a súlyodat? A kék szín ugyanis segíti az alvást, és csökkenti az étvágyat is. A vörös és a narancssárga energiával tölte fel, de hamar éhes leszel tőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.