Megállt a fogyás? Így indítsd be újra!

Forrás: Shutterstock/VGstockstudio -
diéta fogyás súlyfelesleg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztosan sokan tapasztalták már, hogy a diéta elején hirtelen gyorsan elkezdenek leolvadni a kilók, majd megáll a fogyás. Ez nagyon bosszantó, és alábbhagyhat a kezdeti lelkesedés. Viszont van rá megoldás, néhány egyszerű trükkel újra beindíthatod a folyamatot.

Nem szabad kétségbe esni, ha néhány kiló után leáll a fogyás, ez ugyanis természetes. Ráadásul a diéta vége felé egyre jobban próbálja raktározni a szervezet a zsírt. Próbáld ki az alábbi tippeket, hogy újra olvadjon a zsír!

Csökkentsd a kalóriát!
Minden ötkilónyi fogyás után érdemes újraszámolni a kalóriákat, mivel a kisebb testtömeg kevesebb energiát igényel.

Néhány trükkel újra beindíthatod a fogyást. Forrás: Shutterstock/VGstockstudio

Vezess étkezési naplót!
Alaposan gondold át, mit eszel egy nap, és írd is le. Így láthatod, hogy esetleg történt-e kisebb csalás, ami miatt megállhatott a fogyás. Például az alkohol igencsak meg tudja dobni a kalóriaszámot.

Variáld a diétát!
Hogy felgyorsítsd az anyagcserédet játssz egy kicsit a diétával. Három napig kevesebb, majd a negyediken egy kicsit több kalóriát vigyél be. A folyamatos változtatáshoz nem tud olyan hamar hozzászokni a szervezet, ezért újra beindulhat a fogyás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.