Ezeket az ételeket nem ajánlott edzés előtt fogyasztani

Forrás: Thinkstock -
fogyasztás étel edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan ételek, melyeket nem ajánlatos mozgás előtt fogyasztani. Íme, néhány példa. 

A testmozgás feltétele, hogy elegendő energiával rendelkezzünk, az viszont egyáltalán nem mindegy, mivel töltjük fel a szervezetünket mozgás előtt. Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amelyek nem segítenek. Persze egyáltalán nem mindegy, milyen mozgásformára készülünk éppen, de akármilyen edzést is szeretnénk végezni, jobb, ha ezeket az ételeket elkerüljük még akkor is, ha egészségesek - írja a Runner's World.

Edzés előtt nem érdemes az alábbi ételeket fogyasztani Forrás: Thinkstock

Zöld levelesek

Ugyan hihetetlenül egészséges a spenót, a brokkoli és társaik, mozgás előtt nem a legjobb választások, méghozzá a rosttartalmuk miatt, ami puffadást okozhat.

Magvak

Az olajos magvak éppen a zsírtartalmuk miatt hanyagolandók edzés előtt, ugyanis puffadást és diszkomfortérzetet okozhatnak.

Teljes kiőrlésű péksütemények

Habár kisebb mennyiségű szénhidrát fogyasztása nem teljesen megvetendő edzés előtt, a teljes kiőrlésű pékárukat inkább kerüljük, hiszen megkötik a vizet és puffasztanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.