Egy hang biztatja állandóan evésre a 294 kilós kamasz fiút - Videó

betegség elhízás túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 17 éves Rácz Géza Magyarország legsúlyosabb embere, a kamaszfiú Prader Willi szindrómában szenved, ezért állandóan éhes. Egy műtét segíthetne rajta ám ehhez előbb le kellene fogynia valamennyire, illetve összegyűjteni 2,5 millió forintot.

Géza még csak 17 éves, de 294 kilót nyom, úgy hogy most adott le 20 kilogrammot. A fiú egy olyan betegségben szenved, amitől az agya nem képes jelezni a jóllakottságot, ezért a Prader Willi szindrómás emberek gyakorlatilag folyamatosan éhesek. Géza azt mondja, kiskora óta egy női hangot hall, amely azt mondja neki: „egyél még!"
Ötéves korában derült ki, hogy a szervezete nem megfelelően dolgozza fel a táplálékot, négy ével később már 140 kilo volt - írta meg a Bors.
Géza már többször megkísérelt öngyilkosságot, hogy megszabaduljon fájdalmaitól. Ám nem rég a vallás felé fordult, ami nagyon sokat segít neki.

A pándi fiú egy műtétre készül, amely során a gyomrának 80 százalékát eltávolítják, ám ehhez le kell fogynia 130 kilóra, illetve 2,5 millió forintot összegyűjteni rá.
A családja havi 74 ezer forintból él, ebből nem lehet finanszírozni egy megfelelő, diétás étrendet. Ráadásul Géza öltözködése is nagy anyagi beruházást igényel, ugyanis 12 XL-es pólót hord, és háromhavonta új cipőre van szüksége.
A fiú az iskolát sem tudta elvégezeni kóros elhízása miatt, de nagy álma hogy szakmát szerezzen, és maga építse majd meg házát.

Ha segítenél Gézának összegyűjteni a műtétre a pénzt, ezen a számlaszámon teheted meg: 11773425-05466962 Muka Józsefné OTP Bank.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.