Így készítsd fel testedet a várandósságra

Forrás: Shutterstock -
terhesség felkészítés várandósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Babát tervezel? Nos, érdemes előtte a testedet is felkészítened rá, hiszen 40 héten át fog benne növekedni egy új élet.

Így készítsd fel testedet a várandósságra!

  • Erősítsd a core izmaidat – A törzs tartóizmai fontos szerepet fognak betölteni a terhességed során. Amennyiben nem szeretnél derékfájós kismama lenni, úgy a babavárás előtt hozd formába magad.
  • Egyél mértékkel szóját – A benne lévő fitoösztrogén-tartalom köztudottan támogatja a szervezet ösztrogén szintjét – ami például a peteérésért is felel.
Így készítsd fel testedet a várandósságra Forrás: Shutterstock
  • Szokj le a káros szenvedélyekről – A dohányzás, a túlzott alkohol- és koffeinfogyasztás akár vetélést, koraszülést is okozhat. Így érdemes ezekkel leállnod még mielőtt a pici megfoganna.
  • Add le a plusz kilókat – Egyrészt várandósság alatt nem javallott a fogyókúra, ám elkerülhetetlenül fel fog szaladni pár kiló. Ám, ami miatt fontos, hogy lehetőleg ne nagy súlyfelesleggel indulj neki a babavárásnak, az a terhességi cukorbetegség kialakulásának kockázata. A túlsúlyos kismamák ugyanis ebből a szempontból veszélyeztetebbek.
  • Turbózd fel szervezeted tartalékait – Mit értünk ezalatt? A vitamin, nyomelem és ásványi anyag szint optimális elérését. Ehhez érdemes orvos segítségét kérni, aki vér- és vizeletvizsgálat révén tudja megmondani, hogy milyen étrend-kiegészítő készítmény szedése javasolt a te esetedben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.