Kiderült, meddig hordható egy melltartó mosás nélkül

fehérnemű melltartó mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy melltartót általában több napon keresztül viselünk, de vajon meddig hordható ugyanaz a darab mosás nélkül? Íme a válasz.

Az izzadság, és ezzel együtt a benne levő baktériumok a melltartó anyagában ugyanúgy elszaporodhatnak, mint a ruháinkban. Ennek ellenére a legtöbben nem mossák ki naponta ezeket az intim és sok esetben kényes darabokat, már csak azért sem, hogy ne nyúzzák szét őket túl hamar.

A fehérneműcégek szakértői szerint

három viselés után érdemes kimosnod a melltartót, ha csak egyszerű, hétköznapi tevékenységekre használod.

A sportmelltartóba, amibe jól beleizzadsz, érdemes minden viselés után átmosni, még akkor is, ha nem edzettél, de különösen izzasztó napod volt.

A melltartókat érdemes kézzel mosni, és kímélő, finom textilekhez való mosószert használni.

A mosásra is érdemes odafigyelni. A legjobb, ha kézzel mosod, kímélő, finom textilekhez való mosószerrel. Ha mégis a mosógép mellett döntesz, mindenképp dobd be a melltartót egy mosóhálóba, és a kényesebb textíliákhoz való mosóprogramot válassz, hogy ne menjen túl hamar tönkre a fehérneműd -írja a Ripost.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.