Holtan találtak egy hatfős családot, köztük négy kiskorú gyereket egy San Antonio-i családi ház garázsában egy autóban. A négy csöppséget a szülők ölték meg.

A legfrissebb információk szerint a két harmincas éveinek végén járó szülő, illetve négy gyerek halálát szén-monoxid-mérgezés okozta, valószínűleg egy kipufogófüsttel elkövetett, csoportos öngyilkosság történt. A legkisebb gyermekük 11 hónapos volt, a legidősebb pedig csupán 4 éves - írja a Bors.

Forrás: AFP/Sergei Gapon

A San Antonio-i rendőrfőnök szerint minden bizonyíték arra utal, hogy nem baleset, hanem öngyilkosság történt, de a tragédia pontos okait még nem részletezték. Az autóban nem csak a család hat tagja, hanem egy kosárban a  család kis kedvencei, két macska is benn ült, akik szintén életüket vesztették a mérgezésben.

A család még idén januárban költözött a texasi nagyváros egyik külterületére, és szomszédaik szerint meglehetősen zárkózottak voltak és szinte soha sem mozdultak ki a házból. Az apa katonaként szolgált, és csütörtök délelőtt a férfit kollégái éppen ellenőrizni akarták, mert otthonról dolgozott, amikor a ház ajtaján egy katonai nyelven kódolt üzenetre figyeltek fel, melyben az állt: A házban testek vannak, ne lépjen be senki!

A szomszédokkal együtt rögtön értesítették a rendőrséget. A hatóság azonban félt attól, hogy a házban robbanóanyagok lehetnek, ezért elsőként egy robotot küldtek be a házat ellenőrizni. Végül a rendőrök is bejutottak a garázsba, ahol rátaláltak az autóban a családra. Ekkor már mind a hat tagja holtan feküdt. Valószínűleg szerda éjjel történhetett a tragédia, mert a családfő szerdán még otthonából dolgozott.