Ezzel a mediterrán étrenddel akár rövid időn belül 10 kilótól is megszabadulhatsz!

Forrás: Thinkstock -
diéta fogyás mediterrán étrend
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan diéta létezik, amik garantálják a gyors és látványos fogyást, azonban ezek közül néhány rendkívül veszélyes, így nem árt szakember segítségét kérni. A mediterrán étrend azonban a szokásosnál is hatásosabb és biztonságosabb lehet.

Ha diétába kezdesz fontos, hogy olyan étrendet kövess, ami segít, hogy a fogyás mellett a szükséges mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz juss, ezzel megelőzve azt, hogy az immunrendszered legyengüljön. A mediterrán diétával tartós fogyást érhetsz el, miközben még éhezned sem kell, és ami a legfontosabb ez egészségedet sem sodrod veszélybe.

Forrás: Thinkstock

Ahogy azt már korábbi cikkünkben írtuk, akár a hosszú élet titka is lehet, ha ezt azt étrendet követed. Fontos, hogy teljes kiőrlésű pékárukat, halat, soványhúst, zöldségeket és gyümölcsöket, valamint hüvelyeseket bőven tartalmazó ételeket készítsünk, sőt mérsékelten az alkohol is belefér.

Mintaétrend:

1.

Reggeli: teljes kiőrlésű gabonapehely mandulával és dióval, egy evőkanál mézzel, élőflórás joghurttal, egy bögre zöld tea. Tízórai: egy szelet teljes kiőrlésű pirítós avokádós krémmel. Ebéd: durumtészta friss paradicsomszósszal, tonhallal, egy pohár vörösbor. Uzsonna: egy marék mandula. Vacsora: egy főtt tojás, szigorúan zsírszegény sajttal.

2.

Reggeli: rántotta két tojásból 100 gramm fagyasztott vagy friss brokkolival, 100 gramm vékonyra szelt gombával és rozmaringgal elkészítve, majd desszertként 150 gramm gyümölcs.(ez bármi lehet)
Ebéd: grillezett tengeri hal párolt brokkolival, mandulába forgatva.
Vacsora: két szelet teljes kiőrlésű pirítós, 50 gramm sós sajt, 100 gramm uborka, 100 gramm paprika, 100 gramm paradicsom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.